Budi dio naše mreže
Izbornik

Zahvalno slavlje u prošteništu Majke Božje Jeruzalemske

Krapina (IKA)

U nedjelju 25. listopada u prošteništu Majke Božje Jeruzalemske u Krapini svečanu misu zahvalnicu predvodio je zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski uz domaćeg župnika Davora Štuljana i trajnog đakona Slavka Milakovića.

U homiliji biskup Gorski osvrnuo se na nedjeljno evanđelje koje donosi dva temeljna zakona ljubavi. „Bog nam šalje ljubav koja zahvaća cijelo ljudsko biće sastavljeno od duše i tijela. Mi, ljudi, ne možemo sami sebi dati ljubav nego ju možemo isključivo primati od drugoga te davati drugome i na taj način ju množiti“, istaknuo je biskup.

Naglasio je važnost neudaljavanja od ljubavi Božje. Dvjema jednostavnim zapovjedimo satkani su svi zakoni ovoga svijeta. „Bog nikada nije rekao – voljet ću te kad se promijeniš, on nas voli takve kakvi jesmo te nas potiče na promjene a na nama je da dopustimo da nas zahvati Oganj ljubavi“, zaključio je biskup Gorski.

Nakon popričesne molitve svečano je zapjevan himan „Tebe Boga hvalimo“. Uslijedilo je uručenje skromnog dara biskupu a na samom kraju mise domaći župnik zahvalio je prije svega Trojedinome Bogu na za sve milosti u proteklom vremenu, svima koji su na bilo koji način pomogli na tome teškom putu te naglasio: „Unatoč teškoćama kojima smo svi svjedoci, uspjeli smo zajedno savladati sve zapreke koje su bile pred nama, čvrsto vjerujući pri tome da je i Majka Božja Jeruzalemska pripomogla svojem dragom vjerničkom puku“.