Budi dio naše mreže
Izbornik

Zaklada Marin Čilić objavila natječaj za dodjelu stipendija

Zagreb (IKA )

Zaklada Marin Čilić objavila je 24. listopada natječaj za dodjelu stipendija klasičnim mladim glazbenicima i sportašima te školama, koji traje do 22. studenoga.

Cilj projekta je pružiti podršku darovitoj djeci i mladima, koje okolnosti, poput nedostatka financijskih sredstava, sprječavaju da usavrše svoje vještine i ostvare svoje snove.

Jedna top stipendija dodjeljuje se studentu klasične glazbe, četiri stipendije su za učenike osnovne i srednje glazbene škole, pet stipendija za mlade sportaše srednjoškolce koji moraju biti članovi nacionalne selekcije u olimpijskom sportu, jedna donacija ide školi za obnovu laboratorija prirodnih znanosti (kemija, fizika, informatika, biologija) uz uvjet da škola ima jednog talentiranog učenika u predmetu za koji predlaže obnovu laboratorija. Stipendije su namjenske i mogu se iskoristiti samo za daljnje usavršavanje poput seminara, odlazaka na natjecanja, kupnju glazbenih pomagala ili sportske opreme i slično, a prednost se daje kandidatima koji dolaze iz obitelji lošijeg imovinskog statusa.

Neki od uvjeta prijava koji su raspisani natječajem su da kandidati moraju biti hrvatski državljani te moraju imati dobar prosjek ocjena, a između ostalog će morati priložiti i motivacijsko pismo. Svi uvjeti natječaja kao i ostale informacije o radu Zaklade Marin Čilić mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici, Facebook te Instagram stranici.

Zaklada je od svog osnivanja već odradila nekoliko uspješnih projekata i donacijskih večera. U vrijeme blagdana i božićnog darivanja Čilić je posjetio dva doma za nezbrinutu djecu u Hrvatskoj. U Rio de Janeiru posjetio je djecu iz favela koja sudjeluju u jednom socijalnom projektu gdje je održao trening i motivacijsko predavanje. Donirana su novčana sredstva za obnovu laboratorija fizike i kabineta povijesti i geografije u srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata. Riječ je o izvrsnoj školi koja uz jako skromnu infrastrukturu postiže nevjerojatne rezultate sa svojim učenicima. Ovog je ljeta Zaklada pomogla donacijom teniski kamp za djecu koji je organiziran besplatno u Vukovaru.

Svako dijete ima fundamentalno pravo na ostvarivanje svog punog potencijala. Upravo je to nit vodilja koja je našeg proslavljenog tenisača Marina Čilića potakla na ideju da kroz sustavnu pomoć pridonese zajednici, prvenstveno djeci i mladima. “Mi u Zakladi čvrsto vjerujemo da svako dijete u sebi ima neograničeni potencijal. Ako vjeruješ u sebe, radiš marljivo i ako imaš adekvatnu podršku, možeš ostvariti svaki san. Iz osobnog iskustva znam koliko je to teško, stoga je cilj ovog projekta, ali i svih ostalih projekata koje je Zaklada već provela i koje planira provesti u budućnosti, upravo to – biti podrška djeci u ostvarivanju njihovog maksimalnog potencijala i njihovih snova“, izjavio je Marin Čilić čija Zaklada za proljeće i ljeto priprema još dva zanimljiva projekta.

Ključne riječi:
natječaj Zaklada Marin Čilić