Budi dio naše mreže
Izbornik

Započinje Sveta loretska godina

Loreto (IKA)

U Bazilici Svete kuće u Loretu na svetkovinu Bezgrešnog Začeća BDM u nedjelju 8. prosinca održat će se Obred otvaranja Svetih vrata kojim započinje Sveta loretska godina.

Obredom koji započinje u 15.30 sati predsjedat će kardinal državni tajnik mons Pietro Parolin. Svečanost otvaranja Svetih vrata moći će se izravno pratiti na televizijskom kanalu Padre Pio TV, talijanskoj Radio Mariji i službenom Youtube kanalu Papinske delegature “Santa Casa Loreto”: https://www.youtube.com/channel/UCT9uLSAfEfqgXbArvYyHzQg.

Na predstojeći početak Svete loretske godine osvrnuo se papa Franjo tijekom nedjeljnog Angelusa. “Moje misli idu i u svetište u Loretu gdje će se danas otvoriti Sveta vrata za Lauretanski jubilej: neka bude bogat milošću za hodočasnike Svete kuće”, rekao je Papa.

Loretska (lauretanska) jubilejska godina slavi se od 8. prosinca 2019. do 10. prosinca 2020., povodom 100. godišnjice proglašenja Gospe Loretske zaštitnicom zrakoplovaca na temu “Loretski jubilej. Pozvani letjeti visoko”.

Tijekom Svete loretske godine, jedina jubilejska crkva na svijetu bit će crkva u Bazilici svetišta u Loretu u kojoj se nalazi Sveta kuća. Međutim, kako bi se istaknulo pastoralnu vrijednost bogoštovnih mjesta civilnog i vojnog zrakoplovstva, mogućnost primanja općeg oprosta proširuje se i na kapele u civilnim i vojnim zračnim lukama na zahtjev mjesnog ordinarija.

Prigodom Loretske jubilejske godine pokrenuta je i mrežna stranica na adresi: https://www.jubilaeumlauretanum.it a svi sadržaji i informacije vezane uz Jubilejsku loretsku godinu mogu se naći i na službenim stranicama loretskog svetišta: https://santuarioloreto.it/.