Budi dio naše mreže
Izbornik

Zastupnica Zovko susrela se s honduraškim kardinalom Rodriguezom-Maradiagom

Tegucigalpa (IKA)

Voditeljica promatračke misije Europske unije za izbore u Hondurasu hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko susrela se u Tegucigalpi u četvrtak 25. studenoga s honduraškim kardinalom Oscarom Rodriguezom-Maradiagom te pozvala na poštivanje ljudskih života.

Prema riječima zastupnice Zovko opći izbori koji se u Hondurasu planiraju održati ove nedjelje 28. studenog nisu vrijedni prolivene krvi ijednoga žitelja Hondurasa. „Nijedan izbor nije vrijedan ljudskoga života”, rekla je Zovko nakon što se susrela s nadbiskupom Tegucigalpa, glavnoga grada Hondurasa kardinalom Rodriguezom-Maradiagom.

Razgovor između kardinala i čelnice međunarodne delegacije temeljio se na njihovoj zabrinutosti za najnovije događaje izbornoga političkog nasilja u Hondurasu. Zovko je ponovno pozvala političke aktere u zemlji da izborni proces prođe u miru i transparentnosti: „Zajedno s kardinalom zalažemo se za slobodne, poštene i mirne izbore. Još jednom pozivamo sve političke i društvene snage u Hondurasu da izborni proces bude miran i bez nasilja“.

Papa Franjo je u četvrtak u privatnu audijenciju primio apostolskoga nuncija u Hondurasu nadbiskupa Pintéra Gábora, izvijestio je bez navođenja detalja Tiskovni ured Svete Stolice.