Budi dio naše mreže
Izbornik

Završena devetodnevna priprava za proslavu spomendana sv. oca Pija u Bagaloviću

Bagalović (IKA)

Uočnicom, u srijedu 22. rujna, u svetištu Gospe Karmelske u Bagaloviću zaključena je devetodnevna priprava za spomendan sv. Pija iz Pietrelcine.

Misu je predslavio župnik don Damir Bistrić.

U propovijedi je pozvao vjernike na promjenu i obraćenje. Kada rušimo hram Božji u sebi, kad srušimo milost Božju u sebi, onda svaka sotona nađe svoje mjesto u nama, upozorio je. No, ne smijemo očajavati – đavao je onaj koji voli očaj, tugu, malodušje, zato danas Krist šalje svoje apostole – idite, liječite, izgonite đavle i navješćujte: obratite se, približilo se kraljevstvo Božje… Otac Pio činio je to 50 godina u ispovjedaonici i na oltaru, i na taj način pokazao kako se obnavlja Dom Božji u čovjeku, u vlastitom životu, kroz sakrament Božjeg pomirenja, rekao je.

„Bog želi obnoviti milost Božju u nama, želi nas obnoviti za sebe, želi nas osposobiti da naš život bude radost – to je smisao kršćana, nije smisao kršćana izvanjska tuga i tugovanje! Svaki put kad kukaš nad sobom zoveš prokletstvo na sebe, kada u malodušnosti ne želiš Božju milost – tražiš prokletstvo na sebe. Mnogi traže čudesa, a svakim danim u našim crkvama događa se čudo. Kršćani koji se ne ispovijedaju, koji ne žive euharistiju, koji se ne pričešćuju, ne mogu se nazivati kršćanima; kršćanin koji psuje Božje ime, ne može se nazivati kršćanin, jer, to znači da pogrđuješ nešto što je najsvetije“, upozorio je vlč. Bistrić.

Vratimo se ponovno svome Bogu, Bogu koji trajno i stalno govori – ljubim te, volim te, dođi vrati se, i imaj mir i radost. Neka Gospodin bude naša snaga u svemu, neka Božjom snagom ljubavi nagradi svaku vašu žrtvicu, ohrabri za život i ponovno izgradi u hram Duha Svetoga. Vratite molitvu u svojoj kući, uvijek molite, blagoslivljajte svoje kuće, nadvratnike mažite svetim uljima, budite oni koji će nanovo posvećivati svoja posvetilišta i neka vam Bog bude snaga u svemu, potaknuo je vlč. Bistrić.

U slavlju mise sudjelovali su brojni vjernici Župa neretvanskog dekanata. Prije mise, ispred vanjskog oltara izložene su relikvije sv. Pija. Misu je suslavio kanonik sustolnog makarskog kaptola prečasni don Stipe Jerković. Don Ivan Kovačević predmolio je molitve oslobođenja.