Budi dio naše mreže
Izbornik

Završeno 29. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd

Zagreb (IKA)

Zahvalnom molitvom, u utorak 16. svibnja u crkvi Uzvišenja Svetog Križa na zagrebačkom Sigetu završilo je 29. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd na kojemu je sudjelovalo oko 800 vojnika, policajaca, hrvatskih vojnih invalida, branitelja, vatrogasaca, pripadnika povijesnih postrojbi i članova njihovih obitelji, izvijestio je Vojni ordinarijat u RH.

U ponedjeljak, 15. svibnja, hodočasnici su se, nakon mise pred Spiljom ukazanja u Lurdu, uputili iz Francuske prema Hrvatskoj. Na putu su u Padovi, 16. svibnja, hodočasnici slavili misu u franjevačkom kapucinskom samostanu gdje se nalazi grob sv. Leopolda Bogdana Mandića. Misu je predvodio generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo, a u propovijedi je hodočasnicima poručio: „Neka darovi Lurda ostanu u vama i neka drugi primijete da ste se, barem malo, promijenili nabolje.“

Po dolasku u Zagreb, na Siget, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan predvodio je molitvu kojom je upućena zahvala Bogu i Gospi Lurdskoj na primljenim milostima. Vojni biskup zahvalio je svima koji su doprinijeli organizaciji i realizaciji hodočašća. Završnim obraćanjem zapovjednika 29. hodočašća brigadnog generala Ivana Raosa, svim sudionicima upućena je zahvala na osobnom doprinosu hodočašću i na dostojanstvenom predstavljanju Hrvatske vojske, policije, branitelja i naše domovine pred hodočasnicima koji u Lurd dolaze iz cijelog svijeta.

Ovaj 29. hodočasnički put hrvatskih vojnika, policajaca i branitelja zaključen je blagoslovom hodočasnika te zahvalnom pjesmom Tebe Boga hvalimo. Potom su se hodočasnici uputili svojim domovima diljem Hrvatske.

Ključne riječi:
vojno hodočašće u Lurd