Budi dio naše mreže
Izbornik

Završeno biskupijsko hodočašće Gospićko-senjske biskupije bl. A. Stepincu

Krašić (IKA)

U subotu 27. travnja biskupijsko hodočašće Gospićko-senjske biskupije, nakon posjeta Stepinčevoj katedrali i grobu blaženog zagrebačkog kardinala, završeno je posjetom rodnoj župi hrvatskog blaženika Krašiću. Blizu tisuću hodočasnika pohodilo je župnu crkvu Presvetog Trojstva kao i spomen sobu blaženog Alojzija Stepinca.

Župnik Krašića Ivan Vučak upoznao je gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića i umirovljenog gospićko-senjskog biskupa Mile Bogovića kao i hodočasnike s najvažnijim činjenicama iz života blaženika uz iznošenje brojnih momenata iz njegova života, što je slušano s pozornošću, jer je blaženikov život simbolička preslika patnji i stradanja naše domovine. Tako su izneseni podaci da je bl. Alojzije Stepinac s 55 godina bio jedan od najmlađih kardinala u povijesti Katoličke crkve i jedini koji nije otišao u Vatikan po svoje ruho, niti ga je ikada nosio. Isto tako, bio je vizionar pa je osnivao nove župe diljem Zagreba, od Dubrave do Maksimira.

Biskup Križić je napomenuo vezu Krašića i Gospićko-senjske biskupije u liku s. Žarke Ivasić, rođene Krašićanke iz Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog koju su komunisti ubili u Gospiću 16. svibnja 1946. godine i za koju je kao i za 6 sestara milosrdnica pokrenut postupak beatifikacije 13. svibnja 2018. u Gospiću. Biskup Križić je zatim čitao dio duhovne oporuke blaženog Alojzija Stepinca, a kasnije je pohodio i spomen sobu blaženika u društvu biskupa Bogovića.