Budi dio naše mreže
Izbornik

Završila korizmena kampanja inicijative „40 dana za život“

Zagreb (IKA)

Korizmena kampanja inicijative „40 dana za život“ završila je na Cvjetnicu 10. travnja, izvijestili su iz inicijative „40 dana za život – Hrvatska“.

Bila je to 17. kampanja u Hrvatskoj, a okupila je više od dvije tisuće sudionika na bdjenjima ispred bolnica. Kampanja se održala u 37 hrvatskih gradova, među kojima su Buzet i Rovinj kao novi gradovi, te na 39 mjesta bdjenja. Bila je posvećena bakama i djedovima te se održavala pod zagovorom sv. Ane i sv. Joakima. Tijekom kampanje šest je majki odustalo od pobačaja te su odlučile roditi svoju djecu, izvijestila je izvršna direktorica Inicijative Petra Milković.

Također, tijekom kampanje održane su još jedne duhovne vježbe „Oprostom oslobođene“ za žene koje su počinile pobačaj te pokornički križni putevi za nerođene ulicama gradova.

„Križni putevi održali su se u oko 15 gradova sudionika ove kampanje, a okupili su mnoge vjernike, i to ne samo one koji dolaze ispred bolnica i domova zdravlja na bdjenje. Samo križni put koji se kretao centrom Zagreba okupio je između 500 i 700 sudionika. Posebno je bilo vidjeti ljude koji su susreli procesiju koja je išla za križem i spontano se priključili“, istaknuo je predsjednik Inicijative Ante Čaljkušić.