Budi dio naše mreže
Izbornik

Završila trodnevnica uoči proslave zaštitnika Župe sv. Luke u Otoku

Otok (IKA)

Misom u crkvi Sv. Luke u subotu 17. listopada završila je trodnevnica uoči svečane proslave zaštitnika Župe sv. Luke u Otoku kraj Sinja.

Svečano trodnevlje u kojem su gostovali župnici iz drugih župa započelo je u četvrtak 15. listopada cjelodnevnim klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, molitvom sv. Luki i misom. U petak 16. listopada bila je ispovijed, potom se molila Molitva sv. Luke, a misu je predvodio župnik Brda u Splitu don Darko Matijević. Na kraju trodnevnice, u subotu 17. listopada krunicu i misno slavlje predvodio je župni vikar u Drnišu fra Ante Prološčić u suslavlju otočkog župnika fra Nikice Ajdučića i dr. sc. fra Jure Hrgovića, profesora klasičnih jezika na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju i na splitskom KBF-u.

Na samu svetkovinu sv. Luke, u nedjelju 18. listopada, misu u 8 sati predvodit će župnik Ajdučić, a svečanu misu u 10.30 sati s procesijom, nakon što blagoslovi bistu otočkog župnika, mučenika fra Stipana Vučemilovića, ispred župne crkve, predvodit će dr. sc. fra Marko Mreše, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u Splitu. Misu večernjicu u 16.30 sati predvodit će fra Jure Hrgović.