Budi dio naše mreže
Izbornik

Zlatna harfa Donjomiholjačkog, Valpovačko i Velikokopaničkog dekanata

Viljevo (IKA/TU)

Župna crkva sv. Andrije apostola u Viljevu ugostila je 25. svibnja 2024. sudionike „Zlatne harfe“ - smotre dječjih župnih zborova Donjomiholjačkog, Valpovačkog i Velikokopaničkog dekanata, objavio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Susret je započeo misnim slavljem koje je predvodio viljevečki župnik Zlatko Hnatešin. Uslijedilo je gledanje animiranog filma „Kako je sveti Franjo slavio Božić“ što je bila i tema ovogodišnje „Zlatne harfe“.

Prvi je nastupio Dječji župni zbor MIR iz Donjeg Miholjca te je izveo skladbe „Pjesma stvorova“ i „Betlehemska zvijezda“. Župu sv. Mateja apostola iz Gundinaca predstavio je Dječji zbor „Ljiljani Djevice siromaha“ pjesmama „Djevičina uspavanka“ i „Djeluj kroz mene“, a župu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu predstavio je Dječji zbor Mirjam pjesmama „Dolce sentire“ i „Hvalospjev ljubavi“. Dječji župni zbor „Petrovi ključići“ iz Župe sv. Petra apostola Petrijevci otpjevao je pjesme „Franjinim stopama“ i „Božja ljubav, Božja snaga“, a domaćini, Dječji župni zbor Župe sv. Andrije apostola iz Viljeva „Krijesnice“ predstavio se pjesmama „U Betlehemu“ i „Budi tu Isuse“.

Nakon glazbenog dijela, viljevački župnik Hnatešin rekao je „kako je teško bilo što reći nakon ovako prekrasnog slavljenja Boga. Bogu hvala crkva je puna djece. Vi, djeco, dajete nadu i polet, pokazujete da Bog može djelovati i po vama malima. Zato su se oči napunile suzama. Hvala dragom Bogu na današnjem daru, sestrama i voditeljima ovih zborova te gospođi Fekete koja je dala sve od sebe u pripravi ovoga događaja. Hvala i neka vas dragi Bog blagoslovi i bude vam najveća nagrada!“

S. Kristijana Kolić, voditeljica donjomiholjačkog zbora obratila se okupljenima riječima: „Bogu hvala da su se djeca, pored svih aktivnosti i školskih obveza koje imaju, odazvala i odvojila ovaj dan za Boga. Zato idimo naprijed svi mi koji se brinemo o djeci, nemojmo odustati, mi smo mala vojska – i još jednom pozivam nemojmo odustati!“ Donjomiholjački župnik i dekan preč. Josip Antolović uručio je na kraju priznanja voditeljima zborova, a službeni dio susreta završio je zajedničkom pjesmom „Vijek hvaljen budi o moj Gospodine“.

Ključne riječi:
Zlatna harfa