Budi dio naše mreže
Izbornik

Zlatna harfa u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Smotra dječjih crkvenih zborova Brodske regije - Zlatna harfa, 37. po redu, održana je u subotu, 27. travnja u crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu.

Kako je krajem prošle godine obilježena 800.-ta obljetnica prvih jaslica sv. Franje ovogodišnje je geslo bilo „Sveti Franjo i jaslice“.

Pjesmom „Ajmo djecu Bogu svome, sebe želi predat nama“ započelo je oko 160 djece iz sedam župa Brodske regije misno slavlje koje je predvodio vlč. Tomislav Karavidović, župnik Župe sv. Mateja u Garčinu. Uz domaćeg gvardijana fra Slavka Milića, koji je na početku mise pozdravio djecu i njihove voditelje, suslavili su preč. Tomislav Ćorluka, brodski dekan, te župnici Josip Matanović, Krunoslav Karas, Anđelko Cindori, Darko Tvrdojević i o. Paul Karim.

Pojašnjavajući djeci značenje harfe kao dragocjenog i rijetkog instrumenta, vlč. Tomislav je naglasio kako su svi oni taj dragocjeni instrument koji zajedno svojim pjevanjem i životom u svojim župama slave Gospodina.

„Mi ovdje okupljeni smo taj Bogu najdragocjeniji instrument – zlatna harfa koji želi proslaviti Boga. Proslavljate ga i onda kad dolazite na probe, kad pjevate na nedjeljnim misama kao i ovdje kad zajedno želimo pokazati da ima nas – te zlatne harfe koja će svojim glasovima i životom proslaviti Gospodina. Zato budite danas radosni, jer siguran sam da je veliko danas Božje srce kada vas vidi i čuje“, poručio je djeci vlč. Tomislav.

U drugom dijelu programa uslijedio je nastup svih sedam zborova koji su otpjevali po jednu već poznatu božićnu pjesmu. Pjesmu „Bog je moje sve“ koju je za tu prigodu napisala s. Margareta, uršulinka premijerno je izveo dječji zbor Župe Gospe Brze Pomoći, koji je nastupio prvi. Nastupili su potom zborovi iz župa: Bezgrješnog Srca Marijina – Budainka, sv. Dominika Savija – Kolonija, sv. Nikole Tavelića-Jelas, Uznesenja Blažene Djevice Marije – Vinogorje, sv. Leopolda Mandića – Mikrorajon i zbor župe sv. Mateja Evanđelista – Garčin.

Zahvalu djeci, njihovim župnicima i voditeljicama, koji su s njima nazočili na susretu zahvalila je organizatorica tog velikog događaja s. Ankica Tomas. Prigodna priznanja uručena su članovima svakoga zbora i njihovim voditeljicama.

Raspjevani i radostan susret nastavljen je ugodnim druženjem uz zajednički objed u klaustru samostana.