Budi dio naše mreže
Izbornik

ZRAKOPLOVOM NA KRIZMU

Krk (IKA )

Krk, 8. 7. 1996. (IKA) - Kreki biskup i apostolski upravitelj rijeeko-senjske nadbiskupije Josip Bozania sve se eešae u svojoj pastoralnoj službi služi modernijim i bržim naeinom prijevoza. Dok je tako nekad za pastoralni posjet manjim i udaljenijim oto

Krk, 8. 7. 1996. (IKA) – Kreki biskup i apostolski upravitelj rijeeko-senjske nadbiskupije Josip Bozania sve se eešae u svojoj pastoralnoj službi služi modernijim i bržim naeinom prijevoza. Dok je tako nekad za pastoralni posjet manjim i udaljenijim otocima Kreke biskupije trebalo nekoliko tjedana, danas, uz nove i suvremenije prometne moguanosti, takav posjet postaje mogua u svega dan i pol. Protekle je subote i nedjelje biskup Bozania na udaljene otoke svoje biskupije Susak, Ilovik i Unije po prvi put letio manjim zrakoplovom, a za vožnju s otoka na otok koristio je i gliser kako bi tamo mladima podijelio sakrament krizme.
Za svoje letove kreki biskup koristio je usluge kapetana i direktora zrakoplovnog poduzeaa North Adria Aviation Vrsar Rajka Tomašiaa. Biskup je krenuo iz zrakoplovne luke u Omišlju, prvo slijetanje bilo je u Aunskom na Lošinju, a na Krk se vratio zrakoplovom iz novootvorene zrakoplovne luke u Unijama.