Budi dio naše mreže
Izbornik

Župa i općina Špišić Bukovica proslavile svog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja

Špišić Bukovica (IKA)

Blagdan rođenja Ivana Krstitelja, zaštitnika župe i općine Špišić Bukovica, svečano je proslavljen u petak 24. lipnja središnjom misom u župnom dvorištu u 11 sati.

Misno slavlje predvodio je o. Mladen Mikulić, vicekancelar križevačke biskupije uz koncelebraciju župnika vlč. Tomislava Dokoze te svećenika virovitičkog dekanata. Uz brojne mještane, misi nazočio je i općinski načelnik Hrvoje Mile.

Obraćajući se vjernicima, o. Mladen je naglasio kako je patnja u svijetu neizbježna jer je ovaj svijet kazna za naše grijehe. “Stoga od nje ne treba bježati, jer je to ne moguće, nego je trebamo posvetiti i učiniti od teških situaciju priliku gdje ćemo stjecati zasluge za Nebo. Naš je zadatak da se preko trpnje i pokore, milošću Duha Svetoga, preobrazimo i postanemo sveti. Svet čovjek nije kao drugi. Ono što druge muči, njemu nije teško. Ono što je ljudima slatko, njemu postaje gorko. On živi na svijetu, ali je dušom i srcem već u nebu i već u moru patnje i križa kuša slatkoću neba”, poručio je propovjednik.