Budi dio naše mreže
Izbornik

Župa Plaški organizirala ljetni dječji kamp na Prviću

Prvić (IKA)

U organizaciji Župe sv. Ane iz Plaškog od 29. lipnja do 4. srpnja održan je ljetni kamp za djecu od 5. do 8. razreda na otoku Prviću kod Šibenika.

Pod budnim okom župnika don Gorana Antunovića kao i animatorica Tee i Klare iz Zagreba te Zvonka Anušića iz Plaškog na ljetovanju je sudjelovalo 23 mladih iz Župa sv. Ane iz Plaškog i sv. Ivana Nepomuka iz Saborskog, te dvoje iz Ogulina. Boravili su u samostanu Šibenske biskupije u Prvić Luci.

Ideja za organizaciju kampa bila je komunicirana s roditeljima sredinom siječnja ove godine. Djeca su bila oduševljena tom idejom, samo je trebalo još roditelje nagovoriti. Nakon toga na žalost izbija je pandemija koronavirusa zbog koje je kamp gotovo otkazan. Roditeljima ali i djeci kamp je bio nepoznanica i po prvi puta neka su djeca bila toliko odvojena od obitelji.

Na kraju kampa po riječima organizatora don Gorana sve je bilo skoro pa „savršeno“. Poslušnost djece, sudjelovanje u molitvi, igri, zajedništvu, kupanju je bila odlična. Mnoga djeca koja nisu do tada znala plivati, potrudili smo se kroz te dane proplivati. Jedno od snažnih iskustava je bilo i to da su mobitele mogli koristiti samo pola sata do sat vremena dnevno kako bi se mogli više družiti, razgovarati i iskustva djece u vezi s tim su bila vrlo pozitivna. Djeca su iznijela i svoja iskustva i svjedočanstva koja najbolje ukazuju o korisnosti ovakvih druženja na Jadranu koja se svode na upoznavanje s novim prijateljima, zbližavanje s Bogom i kreativnom zabavom.

Ključne riječi:
ljetni dječji kamp Prvić