Budi dio naše mreže
Izbornik

Župa Svete obitelji iz Nove Mokošice pobjednica KMNL-a Dubrovačke biskupije 2021.

Dubrovnik (IKA)

Završnica Katoličke malonogometne lige Dubrovačke biskupije (KMNL) odigrana je 9. lipnja na igralištu Javne garaže (Ilijna Glavica) u Dubrovniku.

Pobjednik ovogodišnje biskupijske lige je ekipa župe Svete obitelji iz Nove Mokošice. Najboljim strijelcem i najboljim igračem lige proglašen je Tin Vidak (Rožat), Lujo Jurišić (Gruž) je dobio pehar najboljeg vratara. Borna Tikvica (Nova Mokišica) je najbolji igrač finala, a proglašena je i najbolja petorka lige.

Na završnici je sudjelovala najbolja četvorka ovogodišnje lige pa su tako među najboljima svoje mjesto zauzele Župa sv. Petra – Boninovo, Župa Velike Gospe – Rožat, Župa Svetog Križa – Gruž te Župa Svete obitelji – Nova Mokošica.

Prve dvije utakmice bile su polufinalne te su tako svoje snage u prvoj utakmici odmjerili Nova Mokošica i Rožat te je Nova Mokošica s rezultatom 4:2 osigurala prolazak u finale. U drugoj utakmici susreli su se Boninovo i Gruž, a Boninovo je uvjerljivim rezultatom 5:0 zauzeo mjesto u finalu.

Nakon prve dvije utakmice, prvi put, uslijedila je revijalna utakmica, a momčadi su bile sastavljene od igrača iz svih ekipa koje nisu prošle na završnicu i to pod vodstvom s jedne strane Marina Kovačića (Team Kova), a s druge strane Kruna Lujaka (Team Kruno) gdje je pobjedu s malom, ali ključnom razlikom od 6:5 odnio Team Kruno.

Za treće mjesto borile su se ekipe Rožata i Gruža, gdje je Rožat odlučio jedan pehar ipak odnijeti na Omblu i tako osigurati svoje treće mjesto rezultatom 3:1. U finalnoj utakmici susrele su se ekipa Nove Mokošice i ekipa Boninova. U napetom prvom poluvremenu koje je završilo 0:0, Boninovu nije išla od ruke ni činjenica da su na domaćem terenu te je tako zlatni pehar otišao u Novu Mokošicu s uvjerljivim pobjedničkim rezultatom 6:2.

Nakon napetih i uzbudljivih utakmica slijedila je dodjela nagrada kako za ekipe tako i za najbolje pojedince koji su se istaknuli svojom igrom u ovogodišnjoj Ligi. Najboljim strijelcem proglašen je Tin Vidak (Rožat) koji je sa svoja 22 pogotka davao vjetar u leđa svojoj ekipi tijekom cijele sezone. Osim što je Tin proglašen kao najbolji strijelac, glasovima voditelja svih ekipa koje su sudjelovale na KMNL-u, osvojio je i titulu najboljeg igrača Lige te tako u Rožat osim brončane medalje odnio i dva pojedinačna pehara. Lujo Jurišić je ovu sezonu zablistao kao najbolji golman Lige i svojim nevjerojatnim obranama zasluženo ponio pojedinačni pehar na ponos i diku cijelog Gruža.

U napetoj finalnoj utakmici gdje su svi igrači davali svoj maksimum s obje strane, ipak se istaknuo jedan, i to Borna Tikvica (Nova Mokošica) koji je svojom nevjerojatnom igrom proglašen najboljim igračem finala.

Osim pojedinačnih nagrada proglašena je i najbolja petorka lige i to u sastavu Lujo Jurišić (Gruž), Josip Tomičić (Gruž), Luka Curić (Boninovo), Tin Vidak (Rožat) te Dominik Prkačin (Nova Mokošica). U ovogodišnjoj ligi osim spomenute četiri ekipe sudjelovale su i ekipe župa: Velike Gospe iz Katedrale, Presvetog Spasitelja iz Mokošice, Sv. Mihajla iz Lapada, Sv. Andrije s Pila, Sv. Marije Magdalene iz Mandaljene te sv. Ilara iz Mlina.

Katolička malonogometna liga se održava u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije iz kojeg se zahvaljuju svim igračima, navijačima, organizatorima i suradnicima na uspješno odigranoj ovogodišnjoj ligi.