Budi dio naše mreže
Izbornik

Župa u Josipdolu proslavila nebeskog zaštitnika

Josipdol (IKA)

Župa Josipdol u Ogulinskom dekanatu svečano je proslavila blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Josipa 19. ožujka.

Središnju misu u 11 sati predslavio je župnik u Generalskom Stolu i Brestu Mrežničkom te ogulinski dekan Mario Kralj u suslavlju domaćeg župnika dr. Željka Blagusa kao i više svećenika Ogulinskog dekanata.

Među ostalima, suslavili su vlč. Nikola Prša, župnik župe sv. Križa u Ogulinu; vlč. Bruno Lovaković, župnik u Plaškom i Saborskom; vlč. Josip Štefančić, župnik Tounja i Kamenice; vlč. Mario Vazgeč, župnik u Oštarijama te fra Mirko Kralj, župnik župe bl. Alojzija Stepinca.

Glazbom je misu animirao župni zbor uz orguljsku pratnju Marije Rendulić. Misi su nazočili i brojni učenici OŠ Josipdol sa svojim nastavnicima i ravnateljicom Anđelinom Božičević.

„Danas kada slavimo svog nebeskog zaštitnika, sv. Josip nam uvijek pokazuje put do Isusa“, istaknuo je na početku mise vlč. Kralj.

„Likovi svetaca čine nam se nedostižnima zbog čega mnogi napuštaju vjeru. Sv. Josip je vjerovao dragom Bogu i čvrsto je stajao iza svojih riječi i obećanja. Preuzeo je odgovornost za vlastitu obitelj kojoj je podario sigurnost i zajedništvo. Josip je pokazao odlučnost, rad i ljubav što je i nama put i pokazatelj da svijet postane bolje mjesto. Ako bi nasljedovali Josipove osobine, svijet bio puno bolji. No problem je što se odbijamo žrtvovati“, zaključio je propovjednik.

Ključne riječi:
josipdol vlč. Mario Kralj