Budi dio naše mreže
Izbornik

Župljani pomažu obnovu izgorjele kuće

Samatovci (IKA/TU)

Vjernici Župe sv. Mateja Bizovac, u dogovoru sa župnikom Zoranom Ćosićem i Odborom za karitativnu djelatnost prikupljali su financijska sredstva za obitelj Maranić čija je kuća izgorjela u požaru.

Dana 13. veljače u ranim jutarnjim satima iz još neutvrđenih okolnosti buknuo je požar u obiteljskoj kući Josipa i Miroslava Maranića u Samatovcima. Vatra je u potpunosti uništila njihov dom. Vatrogasci DVD iz Bizovca su brzo pristigli no nisu uspjeli ništa spasiti, a obitelj je privremeno smještena u Samatovcima.

Vatra je u potpunosti uništila dom obitelji Maranić.

Općina Bizovac pripomogla je obnovi kuće u materijalu, a vjernici Župe sv. Mateja Bizovac, u dogovoru sa župnikom Zoranom Ćosićem i Odborom za karitativnu djelatnost, počeli su prikupljati financijska sredstva. Župnik je na misnim slavljima 17. veljače najavio akciju prikupljanja koja se održala 24. veljače.

Tijekom tjedna bio je sastanak Odbora za karitativnu djelatnost na koji su bili pozvani i članovi pododbora, aktivnih članova Udruge “Sv. Vinko Paulski”. Dogovoreno je da članovi Udruge prikupljaju materijalna sredstva u župi Bizovac, a članovi župnog Caritasa na filijalama u Cretu i Samatovcima. Prikupljen je iznos od 13.740 kn, a proslijeđen je istog dana obitelji Maranić.

Osim akcije prikupljanja novca toga dana, postojala je mogućnost uplate na žiro račun, što su mnogi i učinili, a mještani Samatovaca nastavili su aktivno sudjelovati u obnovi kuće dobrovoljnim radom.