Budi dio naše mreže
Izbornik

Zvrk u Božjim rukama

Zagreb (IKA)

Teolog Ante Čaljkušić, javnosti poznat kao predsjednik udruge „Hrvatska za Život“ i inicijative „40 dana za život“, objavio je ovih dana svoju prvu autorsku knjigu „Zvrk u Božjim rukama“ koja svjedoči o događajima koji su prethodili naglom širenju apostolata za život u Hrvatskoj.

Autor prvo opisuje humoristične situacije s Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu i brojnih crkvenih događanja te vodi do originalnog susreta sa suprugom Sarom, karizmatskim pokretom, don Damirom Stojićem i o. Markom Glogovićem, udrugom Betlehem i početkom inicijative „40 dana za život“. Opisuje ljubav prema filmskoj umjetnosti preko koje ga je Gospodin doveo u apostolat za život. Duhovne misli, teološki zaključci, konkretni alati za pobjedu kulture života i potresna svjedočanstva ostavljaju snažan dojam na čitatelja.

Predgovore za knjigu napisali su sisački biskup Vlado Košić, o. Marko Glogović i don Damir Stojić. „To da je zvrk samo znači da je dovitljiv i neponovljiv, taj mu naziv pristaje što se osobito vidi iz njegovih studentskih dana. Gospodin ga je blagoslovio smislom za humor, kreativnošću i velikim srcem“, napisao je sisački biskup Košić, a bivši studentski kapelan don Damir Stojić da je „Ante opet iznenadio i to ne samo mislima i stilom pisanja već i izrazitom otvorenošću“ nastavljajući: „Koliko li smo samosvjesni, koliko li sebe  poštujemo i volimo, jesmo li hrabri iskoračiti … ova su i brojna slična pitanja koja nam Zvrk postavlja“.

O. Marko Glogović kazao je da je knjiga pisana „laganim stilom, čitko, s mnogim razmatranjima plemenitih Božjih zahvata u Antin život, kao i u živote mnogih spomenutih osoba“. Vlč. Draženu Radigoviću „knjiga je divan primjer i svjedočanstvo kako Bog poziva čovjeka i priprema ga da Mu služi“. Dopresjednica udruge „Hrvatska za Život“ Petra Milković opisuje Antino iskreno svjedočanstvo kao „zanimljivu, čitku, pitku, zvrkastu i poučnu knjigu koja će oduševiti sve čitatelje za potpuno predanje u onom smjeru u kojem Gospodin okreće zvrk našeg života“.

Oduševljenje čitatelja vidi se u ovim i sličnim komentarima koji svakoga dana stižu u nakladu Betlem, koju su 2012. osnovali o. Marko Glogović i Ante Čaljkušić.

Knjiga „Zvrk u Božjim rukama“ može se naručiti na broj 099 883 2760 ili na e-mail nakladabetlem@gmail.com. Cijena knjige je 110 kn. Ova dva dana naklada Betlem nudi promotivnu cijenu od 90 i 100 kuna + cijenu dostave. Kupac sam bira iznos. Odabere li 100 kn, pridonosi fondu namijenjenom za poklon knjige potrebitima koji će je uzeti besplatno ili dati koliko mogu. Uz pismenu ili usmenu prethodnu najavu i dogovor, knjiga se može preuzeti i osobno u Tratinskoj 66 (vrijedi samo za Zagreb).