Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: 100-obljetnica

Završetak proslave obljetnicâ rođenja i beatifikacije sv. Male Terezije

U svetištu svete Terezije od Djeteta Isusa u Lisieuxu, kardinal Marcello Semeraro, prefekt Dikasterija za kauze svetaca, predvodio je misno slavlje u nedjelju 7. siječnja 2024. prigodom završetka proslave obljetnice rođenja i beatifikacije sv. Terezije od Djeteta Isusa. U nastavku donosimo cjelovit prijevod kardinalove homilije koja je objavljena na mrežnim stranicama Dikasterija za kauze svetaca.

Vicepostulator kauze bl. Ivana Merza na Filipinima završio posjet Hrvatskoj

Vicepostulator kauze bl. Ivana Merza na Filipinima prof. dr. Dave dela Cruz završio je 10. prosinca 2023. posjet Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u kojem je bio od 1. prosinca u povodu obilježavanja 100. obljetnice osnivanja Hrvatskog orlovskog saveza i uvođenja Katoličke akcije u Crkvu u Hrvata.

Predstavljena knjiga i otvorena izložba o T. J. Šagi-Buniću

Otvorenje izložbe „Tomislavu Janku Šagi-Buniću u čast“ i predstavljanje knjige „Svjedočanstva o Tomislavu Janku Šagi-Buniću“ autorice Matije Maše Vekić održano je u četvrtak 26. listopada 2023. u kapucinskom Samostanu sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu, u okviru proslave 100. godišnjice rođenja fra Tomislava Janka Šagi-Bunića.

Na Ksaveru obilježena 130. obljetnica tiskanja Parčićeva misala

Stotrideseta godišnjica tiskanja prvoga izdanja posljednjega hrvatskoglagoljskog misala, tzv. Parčićeva misala svečano je obilježena u petak 20. listopada 2023. u Dvorani biskupa Srećka u Samostanu sv. Franje Ksaverskoga franjevaca trećoredaca glagoljaša u Zagrebu.

1 2 3 8