Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: 300-obljetnica

Više od dvije tisuće hodočasnika pristiglo u Mariju Bistricu

Više od dvije tisuće hodočasnika grada Zagreba i mladih Zagrebačke nadbiskupije pristiglo je u subotu 9. rujna u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke prigodom 300. Zavjetnog hodočašća vjernika grada Zagreba, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Biskup Šaško predslavio hodočasničku misu u kapeli Majke Božje Sljemenske

Skupina hodočasnika započela je u subotu 9. rujna u 5 sati put prema Mariji Bistrici povodom 300. Zavjetnog hodočašća vjernikā grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj. Tijekom puta, sudjelovali su na misnom slavlju u sljemenskoj kapeli Majke Božje Sljemenske Kraljice Hrvata koje je predslavio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

300 godina župne crkve u Baški

Župna crkva Svete Trojice u Baški tijekom 2023. godine slavi jubilej 300 godina od izgradnje. Središnje slavlje upriličeno je o svetkovini Presvetog Trojstva kada se upriličeni svečana akademija i misno slavlje.

Proslavljena 300. obljetnica crkve Male Gospe u Grabovcu

Župa Porođenja BDM u Grabovcu svečano je u nedjelju 28. kolovoza proslavila 300. obljetnicu crkve Mala Gospa euharistijskim slavljem koje je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Dražen Kutleša u koncelebraciji sa župnikom don Marijom Čagljom i ostalim svećenicima.