Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: 59-teolosko-pastoralni-tjedan

Zatvoren 59. teološko-pastoralni tjedan

Dekan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu dr. fra Mario Cifrak nakon plenarne rasprave 24. siječnja proglasio je 59. teološko-pastoralni tjedan o temi „Proročka dimenzija kršćanina u životu Crkve i društva“ zatvorenim. U prijepodnevnom dijelu govorilo je pet predavača.

TPT o glasu savjesti u kompleksnosti političkog i gospodarskog života te Crkvi i kršćaninu pred izazovima suvremenih migracija

U poslijepodnevnom dijelu drugoga dana Teološko-pastoralnog tjedna, 23. siječnja, predavanja su održali pročelnik Katedre socijalnog nauka Crkve na Katoličkom-bogoslovnom fakultetu prof. dr. sc. Stjepan Baloban, sindikalna povjerenica u Imunološkom zavodu gđa. Lidija Jagarinec, potpredsjednik Centra za europsku dokumentaciju i istraživanja - Robert Schuman dr. sc. Neven Šimac i ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice o. Tvrtko Barun. Predavanjima i raspravom, moderirala je doc. dr. sc. Ana Begić.

Kardinal Puljić: Čim se mi pojavimo u svom svećeničkom znaku u društvu, mi smo proroci, upućujemo na nešto što je vječno

Prijepodnevni dio programa Teološko-pastoralnog tjedna u Zagrebu završen je 22. siječnja misnim slavljem koje je predvodio vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić. U propovijedi se osvrnuo na sv. Vinka, đakona i mučenika kojeg Crkva danas slavi, ali i na temu proroštva. Kardinal je govorio o hrabrosti svjedočenja istine s ljubavlju, te istaknuo važnost strpljivosti.