Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: 60-obljetnica

60. obljetnica svećeništva fra Rikarda Patafte

Franjevac Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Rikard Patafta proslavio je 60. obljetnicu svećeničkog ređenja u nedjelju 29. listopada u Đurđenovcu. Dijamantno misno slavlje služeno je u Župnoj crkvi sv. Josipa u kojoj je fra Rikard bio na službi punih 27 godina.

Nadbiskup Kutleša uputio čestitku Glasu Koncila u povodu 60 godina izlaženja

Uz 60. obljetnicu izdavanja prvoga broja Glasa Koncila zagrebački nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Dražen Kutleša uputio je čestitku tom listu istaknuvši da je Crkva u Hrvatskoj povlaštena što je proteklih šest desetljeća kao suputnika i oslonac u širenju radosne vijesti imala najprije katolički dvotjednik, a od 1985. godine tjednik Glas Koncila.

Mons. Stjepan Karalić proslavio dijamantni svećenički jubilej

Kanonik Prvostolnoga kaptola Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Stjepan Karalić proslavio je 60. obljetnicu svećeničkog ređenja, u nedjelju 16. srpnja 2023., u svom rodnom mjestu, Starim Perkovcima, filijali Župe sv. Andrije – Donji Andrijevci.

Fra Benedikt Vujica proslavio dijamantnu misu u Beogradu

Član Franjevačke provincije Bosne Srebrene i gvardijan Samostana sv. Antuna Padovanskoga u Beogradu fra Benedikt Vujica proslavio je 15. srpnja 2023. zahvalnom svetom liturgijom u beogradskoj župnoj i samostanskoj crkvi sv. Antuna dijamantni svećenički jubilej, 60 godina od svećeničkog ređenja.

1 2 3