Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: 72-sata-bez-kompromisa

Mladi pomažu bez kompromisa

I ove godine Caritas Zagrebačke nadbiskupije omogućio je volonterima projekta "72 sata bez kompromisa" da bolje upoznaju njegov rad kroz sedam akcija provedenih na dobrobit njegovih korisnika. Tako je od 15. do 16. listopada u ovom nadbiskupijskom Caritasu volontiralo 59 volontera, koji su oduševljeno i s velikom radošću darovali ukupno 1.074 radnih sati, izvijestio je Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Završila osječka „72 sata bez kompromisa“ 

Najvećem volonterskom projektu u Hrvatskoj „72 sata bez kompromisa“ već petu godinu zaredom pridružio se i grad Osijek. Od 14. Do 17. listopada mladi su darovali svoje vrijeme za drugoga, otvorili svoja srca i njima zagrlili potrebite, a projekt je zaključen misnim slavljem koje je u Župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku predvodio o. Ivan Ike Mandurić, a u koncelebraciji je bio fra Marko Neretljak.

Započeo 8. volonterski projekt '72 sata bez kompromisa'

Održava se trodnevna međunarodna i ekumenska volonterska akcija '72 sata bez kompromisa' ove godine pod geslom 'Zagrli srcem'. Mise otvorenje mladi su slavili u četvrtak navečer, 14. listopada - kada su saznali svoje konkretne volonterske akcije - a sve će trajati 'beskompromisno' do nedjelje, 17. listopada, u 16 hrvatskih gradova i jednoj općini.

„72 sata bez kompromisa“ u Osijeku započela misom

Večernjom misom u Rezidenciji Družbe Isusove u Osijeku započeo je u četvrtak 14. listopada najveći volonterski projekt mladih u Hrvatskoj – „72 sata bez kompromisa“ koji se ove godine održava uz gleslo „Zagrli srcem“.

Početak akcije “72 sata bez kompromisa” na Krku

Krčki biskup Ivica Petanjak na dan mjesečnog spomena sluge Božje biskupa Antuna Mahnića, 14. listopada, predvodio je misno slavlje za volontere projekta “72 sata bez kompromisa” i one koji će po njihovim akcijama biti obogaćeni i blagoslovljeni. Mladi volonteri animirali su misno slavlje pjevanjem, čitali misna čitanja te predvodili molitvu vjernika.

Volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“ u Slavonskom Brodu

Volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“ pod geslom „Zagrli život“ u Slavonskom Brodu započeo je u srijedu 13. listopada večernjim misnim slavljem u župi Gospe Brze Pomoći, na kojem se molilo za uspjeh akcije i za one kojima će volonteri pomagati.

1 2 3 7