Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: 72-sata-bez-kompromisa

Kardinal Bozanić pohvalio sudionike volonterske akcije „72 sata bez kompromisa“

Predvodeći na Misijsku nedjelju, 20. listopada, euharistijsko slavlje 50. obljetnice župe Sveta Tri kralja na Baniji u Karlovcu zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pohvalio je sve mlade koji su se prošloga vikenda, tj. od 17. listopada do 20. listopada, odazvali i sudjelovali u međunarodnoj volonterskoj akciji "72 sata bez kompromisa", a koja se je održala u 11 hrvatskih gradova i općina.

Misijska nedjelja i završetak akcije „72 sata bez kompromisa“ u Sisku

U povodu Svjetskog dana misija sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju 20. listopada svečano misno slavlje u katedrali Uzvišenja Sv. Križa u Sisku. U koncelebraciji bili su generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, kancelar mr. Janko Lulić, katedralni župnik preč. Marko Karača i preč. Milan Begić. Na misi su se okupili i volonteri akcije „72 sata bez kompromisa“ koji su ovim slavljem obilježili završetak ovogodišnje kampanje. Drugu godinu u nizu u Sisku se okupilo 170 mladih volontera koji su kroz 23 različite akcije pokušali promijeniti na bolje svoju zajednicu.

Završen prvi volonterski dan akcije „72 sata bez kompromisa"

Uspješno su realizirane akcije prvog dana najvećeg trodnevnog volonterskog maratona u Hrvatskoj. Tijekom prvog dana u Dubrovniku je volontiralo više od 200 mladih volontera koji su započeli rad na 15-ak volonterskih akcija na tri različita područja: socijalnom, ekološkom i radnom.

Prve volonterske akcije projekta „72 sata bez kompromisa“ u Dubrovniku

Međunarodni projekt „72 sata bez kompromisa" s volonterskim akcijama započeo je u petak 18. listopada. Dio mladih volontera u Dubrovniku u prepoznatljivim zelenim majicama zajedno s voditeljima već prvoga dana pomaže onima kojima je pomoć potrebna, a ostali će sudjelovati u subotu i nedjelju u dvadesetak različitih akcija kojima će na razne načine svojim snagama učiniti našu sredinu boljim mjestom za život.

Međunarodni volonterski projekt "72 sata bez kompromisa" započeo u Zagrebu

"72 sata bez kompromisa", međunarodni volonterski projekt koji se provodi u 10 europskih zemalja, svoje otvorenje imao je 17.10. u 11 gradova diljem Hrvatske. Volonterski maraton u šestoj godini organiziran je u Dubrovniku, Metkoviću, Sinju, Splitu, Zadru, Karlovcu, Zagrebu, Suhopolju, Sisku, Slavonskom Brodu i Osijeku. Mlade volontere, njih čak 3000, očekuje 400 različitih volonterskih akcija u planu koji predviđa 40 tisuća volonterskih sati. 

Akcija volontera '72 sata bez kompromisa' u Gradskoj knjižnici Zadar

U sklopu promocije volonterske akcije '72 sata bez kompromisa', petero volontera iz te inicijative gostovalo je u utorak 15. listopada u Gradskoj knjižnici Zadar gdje su na susretu s djecom održali kreativnu radionicu u čitanju priče, bojanju i pjevanju. Volonteri su djeci čitali ilustriranu priču 'Čarolija zagrljaja' autorice Dubravke Kolanović. Projekt je održan i u sklopu manifestacije 'Mjesec hrvatske knjige' koja traje od 15. listopada do 15. studenoga, s ciljem promicanja kulture čitanja.

Predstavljena volonterska akcija '72 sata bez kompromisa' u Zadarskoj nadbiskupiji

Sadržaj i tijek volonterske akcije ’72 sata bez kompromisa’ pod geslom ‘Zakači se za volontiranje’ za područje Zadarske nadbiskupije na konferenciji za medije na Narodnom trgu u Zadru u četvrtak 3. listopada predstavile su koordinatorice te akcije za Zadarsku nadbiskupiju: Marijana Čiklić, Ana Albin, Josipa Romić i Ena Klepić.

1 2 3