Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ad-limina

Američki biskupi počeli pohod apostolskim pragovima

Papa Franjo primit će do kraja veljače 2020. biskupe iz 180 dijeceza u Sjedinjenim Američkim Državama podijeljene u 15 izaslanstava koja će u pohodu ad limina apostolorum po oko tjedan dana boraviti u Rimu.

Intervju kardinala Bozanića: Treba otvoriti arhive i napraviti reviziju povijesti koja je stvarana za vrijeme totalitarističkog sustava u Hrvatskoj

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić dao je za Hrvatsku katoličku mrežu (HKM) veliki razgovor u zadnjim danima pohoda 'Ad limina' u Rimu. S njime je razgovarao Slavko Antunović, novinar i urednik Informativne katoličke agencije, o susretu sa Svetim Ocem, Alojziju Stepincu, potrebi otvaranja povijesnih arhiva u Hrvatskoj i mnogočemu drugome zanimljivom.

Nadbiskup Puljić: Narod smo s premalo svetaca

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, osvrnuo se u razgovoru za IKA-u i Hrvatski katolički radio na posjet hrvatskih biskupa Kongregaciji za proglašenje blaženih i svetih u četvrtak 15. studenoga.

Biskupi HBK posjetili više kongregacija, dikasterija i papinskih vijeća

Hrvatski biskupi članovi Hrvatske biskupske konferencije koji od 12. do 17. studenoga borave u pohodu Ad limina apostolorum proteklih su dana posjetili više kongregacija, dikasterija i papinskih vijeća. Svi biskupi sudjeluju u posjetima kongregacijama a u posjetima pojedinim dikasterijima i vijećima sudjeluje po nekoliko biskupa.

1 2