Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: akademik-radoslav-tomic

Umro akademik Radoslav Tomić

Akademik Radoslav Tomić, hrvatski povjesničar umjetnosti, redovni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti umro je u nedjelju 17. ožujka 2024. u Splitu, u 68. godini života, priopćio je Ured za odnose s javnošću i medije HAZU-a.

Otvorena izložba "Kiparevo svjedočenje vjere" Kuzme Kovačića

"Kiparevo svjedočenje vjere" naziv je izložbe akademika Kuzme Kovačića otvorene u četvrtak 13. listopada u Podrumima Dioklecijanove palače u Splitu, a na kojoj su predstavljana 24 njegova djela od različitih materijala, oblika i veličina prožeta kršćanskim motivima.

Split: Predstavljena knjiga o biskupu Tomi Nigeru

Knjiga „Lorenzo Lotto, Portret Tome Nigera u Splitu“ autora Radoslava Tomića, objavljena u nakladi Instituta za povijest umjetnosti iz Zagreba, predstavljena je u četvrtak 23. rujna u organizaciji Knjiženog Kruga Split, u okviru manifestacije 33. Knjiga Mediterana u Splitu.

U Hvaru otkriven kip sv. Prošpera, rad akademika Kuzme Kovačića

U povodu 350. obljetnice dolaska relikvije sv. Prošpera u Hvar i na kraju osmog dana devetnice hvarskom suzaštitniku u čast na pročelju hvarske katedrale, u luneti povrh tzv. 'malih vrata' u subotu 8. svibnja otkriven je kip sv. Prošpera, rad poznatog hrvatskog kipara, akademika i Hvaranina Kuzme Kovačića.

Predavanjem akademika Tomića počelo Kršćansko lice kulture 2021. u Dubrovniku

Druga manifestacija “Kršćansko lice kulture” započela je u srijedu 17. ožujka u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predavanjem“Sveti Josip u umjetnosti Dubrovnika i okolice od 16. do 18. stoljeća” akademika Radoslava Tomića, znanstvenoga savjetnika u trajnom zvanju na Institutu za povijest umjetnosti.