Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: akcija-krov-za-hrvatsku

Blagoslovljeno pet kuća iz projekta "Krov za Hrvatsku"

Željezanski biskup Egidije Živković i sisački biskup Vlado Košić obišli su u nedjelju 4. prosinca pet višečlanih obitelji na području Siska i Petrinje kako bi im uručili darovne ugovore i blagoslovili novoizgrađene domove, a nakon što su njihove kuće stradale u potresu krajem 2020. godine.

Prva kuća iz projekta „Krov za Hrvatsku“ podignuta u Mošćenici

Samo tri mjeseca nakon potpisivanja ugovora o gradnji, prva kuća iz projekta „Krov za Hrvatsku“ podignuta je u Mošćenici. Riječ je o projektu koji je pokrenula Željezanska biskupija i biskup Egidije Živković, a provodi se u suradnji s Udrugom gradišćanskih Hrvata „HRVAT S.A.M.“, Caritasom Sisačke biskupije, Austrijskom biskupijskom konferencijom, zemaljskim vladama svih devet austrijskih pokrajina te Vladom RH.

Sisak: Uručeni ugovori o gradnji pet kuća

Uručenje ugovora o gradnji pet montažnih kuća višečlanim obiteljima stradalima u potresu s područja Petrinje i Siska, održano je u utorak, 14. prosinca u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku.

Željezanska biskupija pokrenula akciju „Krov za Hrvatsku“ za potresom pogođena područja

U emisiji Aktualno HKR-a o humanitarnoj akciji „Krov za Hrvatsku“, koju je pokrenula Željezanska biskupija kako bi pomogla potresom pogođenim obiteljima, u ponedjeljak 26. travnja govorili su delegat Željezanske biskupije za Hrvatsku fra Božidar Blažević, predsjednik udruge Gradišćanskih Hrvata Hrvat S.A.M. u Zagrebu, voditelj projekta izgradnje u Hrvatskoj te vlč. Marko Torbar, župnik župe Pohoda Blažene Djevice Marije, Čučerje.