Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: akcija

Započela akcija Caritasa Dubrovačke biskupije: „Mojih nekoliko kuna za obrok u Africi“

Caritas Dubrovačke biskupije u nedjelju 28. lipnja pokrenuo je akciju „Mojih nekoliko kuna za obrok u Africi“, kojom se želi pomoći stanovništvu afričkog kontinenta čiji južni i istočni dio je pogođen velikim sušama. Putem milodara na misama na području Dubrovačke biskupije prikupljala se novčana pomoć za Zimbabve, jednu od država s čijim Caritasom je Caritas Dubrovačke biskupije uspostavio vezu kako bi se informirao o situaciji na terenu.

Caritas Sarajevo poziva na adventsku akciju za braću Lovrić

U ponedjeljak 18. studenoga Caritas Vrhbosanske nadbiskupije objavio je na svojim mrežnim stranicama kako ovogodišnju dobrotvornu adventsku akciju organizira u suradnji sa župom Prozor i Crvenim križem Općine Prozor-Rama. Pozvali su sve ljude dobre volje da pomognu braći Iliji i Juri Lovrić za izgradnju njihove obiteljske kuće.

Akcija volontera '72 sata bez kompromisa' u Gradskoj knjižnici Zadar

U sklopu promocije volonterske akcije '72 sata bez kompromisa', petero volontera iz te inicijative gostovalo je u utorak 15. listopada u Gradskoj knjižnici Zadar gdje su na susretu s djecom održali kreativnu radionicu u čitanju priče, bojanju i pjevanju. Volonteri su djeci čitali ilustriranu priču 'Čarolija zagrljaja' autorice Dubravke Kolanović. Projekt je održan i u sklopu manifestacije 'Mjesec hrvatske knjige' koja traje od 15. listopada do 15. studenoga, s ciljem promicanja kulture čitanja.

Korizmene akcije Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

Podjelom više od 100.000 maslinovih grančica u tjednu pred Cvjetnicu, Caritas Zagrebačke nadbiskupije ove godine završio je i drugi ovogodišnji korizmeni pothvat, a prikupljenim će sredstvima biti kupljen ogrjev za brojne potrebite obitelji u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Uz Izraze ljubavi prema pokojnicima, pomogli mladim majkama

Već tradicionalnom akcijom „Kad činiš dobro, čini dvostruko dobro“ Caritas Zagrebačke nadbiskupije prigodom svetkovine Svih svetih i ove je godine potaknuo vjernike da kupnjom svijeća za grobove svojih najmilijih učine i dobro djelo za žive.

Caritas - „Sto kubika toplih iskrica“

Caritas Slavonskobrodskih dekanata tradicionalno, već šesnaestu godinu za redom, u mjesecu listopadu pokreće akciju „Sto kubika toplih iskrica“, u kojoj se prikuplja novac za kupovinu drva za ogrijev siromašnim obiteljima s područja Slavonskobrodskoga dekanata.