Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: andelko-kacunko

Drugi dan priprave za proslavu Fabijanova u Otočcu

Na drugi dan priprave za proslavu Fabijanova u ponedjeljak, 17. siječnja misu u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu predvodio je i propovijedao vlč. Anđelko Kaćunko u zajedništvu s domaćinom, župnikom Tomislavom Šporčićem.

Proslavljena Miholja na Vratniku

Tradicionalno godišnje slavlje Miholje – proslave zaštitnika Župe sv. Mihovila na Vratniku iznad Senja održano je u utorak 29. rujna.

Duhovska 'Elizabeta' u Brlogu

Ovogodišnje slavlje "Elizabete", tj. blagdana Pohoda Blažene Djevice Marije Elizabeti – patrona župe Brlog u Gackoj dolini – zbog pandemijskih okolnosti nije po tradiciji održano u posljednju subotu svibnja, nego je spojeno s nedjeljnom svetkovinom Duhova.

Proslavljena peta obljetnica župnoga zbora u Kompolju

U Gospićko-senjskoj biskupiji nema mnogo malih župa koje imaju crkveni zbor, istaknuto je nakon maloga koncerta u Kompolju, koji je poslije misnoga slavlja u nedjelju 5. siječnja upriličen u povodu pete obljetnice djelovanja njihova župnoga zbora.

Župa Kompolje proslavila svetkovinu sv. Stjepana, nebeskog zaštitnika

U Gospićko-senjskoj biskupiji Kompolje u Gackoj dolini je jedina župa koja sv. Stjepana Prvomučenika slavi kao svojega zaštitnika. Prema višegodišnjoj praksi misno slavlje, 26. prosinca, predvodio je župnik susjedne Švice vlč. Mile Rajković, nekadašnji dugogodišnji kompoljski župnik, a u koncelebraciji su bili mons. dr. Milan Šimunović i domaći župnik don Anđelko Kaćunko.