Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: animatori

Počela formacija osme generacije animatora

Dubrovačka biskupija započela je s formacijom osme generacije animatora. Prvi susret temeljne formacije trajao je od 8. do 10. studenoga, a održavao se u prostorijama Biskupijskog sjemeništa u Dubrovniku. Na prvom vikendu je sudjelovalo oko 50 polaznika među kojima je šest aktivnih animatora s područja Gabela Polja, mjesne zajednice u blizini Čapljine u Bosni i Hercegovini.

Sedma generacija animatora Dubrovačke biskupije završila temeljnu formaciju

Temeljna formacija sedme generacije animatora Dubrovačke biskupije završena je četvrtim vikendom, koji se održao od 29. do 31. ožujka. Na posljednjem vikendu formacije animatora sudjelovalo je 30-ak sudionika te 20-ak animatora instruktora i specijalaca, a program se odvijao u prostorijama Biskupijskog sjemeništa.

Škola animatora Franjevačke mladeži u Splitu

Od 1. do 3. ožujka u Splitu je održana škola animatora i seminar za voditelje formacije Splitsko-dubrovačkoga i Zadarsko-šibenskoga područnoga bratstva Franjevačke mladeži (FRAMA).

Započela temeljna edukacija nove skupine župnih animatora u Požeškoj biskupiji

U sklopu projekta edukacije župnih animatora u Požeškoj biskupiji u subotu 26. siječnja započela je temeljna edukacija nove skupine župnih animatora koja je organizirana u tri grada: u Požegi za Katedralni arhiđakonat, u Slatini za Slavonsko-podravski arhiđakonat te u Novskoj za Zapadno-slavonski i Posavski arhiđakonat.

Seminar za animatore u pastoralu osoba s invaliditetom

Formativni seminar za animatore u pastoralu osoba s invaliditetom održan je 3. studenoga u prostorijama Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu. Seminar je organiziralo Nadbiskupijsko povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji, a moderirao ga je vlč. Alojz Kovaček, nadbiskupijski povjerenik za to pastoralno područje.