Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: apostol-pavao

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 29. svibnja

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu 29. svibnja papa Franjo započeo je novi ciklus kateheza na temu "Duh i Zaručnica. Duh Sveti vodi Božji narod ususret Isusu, našoj nadi". Donosimo u cijelosti prvu Papinu katehezu na temu "Duh Božji lebdio je nad vodama".

Značajke autentične evanđeoske revnosti prema Apostolu Pavlu

U ciklusu kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“ svoju meditaciju na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 12. travnja papa Franjo, kako je i najavio, posvetio je ponovno apostolu Pavlu i njegovu apostolskom žaru i revnosti.

Biti apostoli u apostolskoj Crkvi

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 15. ožujka papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. U središtu sedme u nizu meditacije, koju donosimo u cijelosti, bila je tema "Drugi vatikanski koncil: Biti apostoli u apostolskoj Crkvi".

Papin Angelus na blagdan Krštenja Gospodinova

Po završetku svete mise s obredom krštenja na blagdan Krštenja Gospodinova u nedjelju, 8. siječnja u Sikstinskoj kapeli, papa Franjo je s prozora radne sobe u vatikanskoj Apostolskoj palači izmolio po običaju molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra i održao nagovor koji prenosimo u cijelosti.