Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: apostoli

Dr. don Ante Sorić izlagao o temi „Suradnja unutar školskog kolektiva“

Dr. don Ante Sorić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije, izlagao je o temi „Suradnja unutar školskog kolektiva“ na nacionalnom susretu godišnje formacije djelatnika katoličkih škola u Hrvatskoj koji je održan u Katoličkoj osnovnoj školi Ivo Mašina na Bokanjcu u Zadru u subotu, 9. ožujka.

U Krku proslavljena svetkovina sv. Kvirina

Svečanim euharistijskim slavljem u krčkoj katedrali u nedjelju 4. lipnja 2023. u Krku je proslavljena svetkovina sv. Kvirina, zaštitnika grada Krka i Krčke biskupije. Euharistijom je predsjedao porečki i pulski biskup Ivan Štironja.

Cernik proslavio Bartoju

Župa sv. Bartola ap. u Cerniku u Riječkoj nadbiskupiji svečano je u srijedu 24. kolovoza proslavila blagdan svog nebeskog zaštitnika.

Papa predsjedao Završnom misom Međunarodnog euharistijskog kongresa u Budimpešti

Pred više od stotinu tisuća vjernika, papa Franjo slavio je u nedjelju, 12. rujna „Statio Orbis“ na završetku 52. Međunarodnog euharistijskog kongresa u Budimpešti, koji je po drugi put održan u Mađarskoj nakon 1938. U homiliji je Papa pozvao vjernike da se otvore Božjoj „sablažnjivoj novosti“: On je „raspeti sluga“, a ne „moćni mesija“, prenosi Vatican News.

1 2