Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: apostolski-vizitator-za-zupu-medugorje

Mostar: Sedmorica bogoslova zaređena za đakone

Sedmorica bogoslova, trojica iz Mostarsko-duvanjske biskupije, jedan iz Trebinjsko-mrkanske biskupije i trojica iz Hercegovačke franjevačke provincije, zaređeni su za đakone u subotu 21. listopada 2023. u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve, prenosi portal Crkva na kamenu.

U Međugorju počinje 34. Mladifest

Uoči početka 34. Međunarodnog molitvenog festivala mladih u Međugorju, u srijedu 26. srpnja 2023. program su na konferenciji za medije predstavili apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli i međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić, izvještava Radiopostaja Mir Međugorje.

Kardinal Stanisłav Dziwisz posjetio Međugorje

Umirovljeni krakovski nadbiskup i nekadašnji osobni tajnik sv. Ivana Pavla II. kardinal Stanisław Dziwisz stigao je u utorak 11. srpnja 2023. u privatni posjet Međugorju, izvijestio je Radio Mir.

Održano 14. hodočašće obitelji Kraljici mira

Četrnaesto hodočašće obitelji Kraljici mira u organizaciji udruge „Kup Karmel“ održano je od 8. do 11. lipnja u Međugorju, a na hodočašću je bilo više od 840 sudionika, među kojima 400-tinjak djece.

U Međugorju blagoslovljena kapelica života i kip Kraljice mira

Na inicijativu apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje mons. Alde Cavallija i dosadašnjeg župnika fra Marinka Šakote, OFM, zavjetna kapelica na temeljima stare župne crkve u Međugorju preimenovana je u kapelicu života te je 12. kolovoza blagoslovljena s kipom Kraljice mira s djetetom Isusom, objavila je Radiopostaja Mir Međugorje, a prenijela Katolička tiskovna agencija.

Počeo 33. Mladifest

U Međugorju je u ponedjeljak 1. kolovoza počeo 33. Međunarodni molitveni susret mladih, Mladifest. Svečanu misu prve večeri Mladifesta predvodio je nadbiskup Barcelone i predsjednik Španjolske biskupske konferencije kardinal Juan José Omella, izvijestila je Radiopostaja Mir Međugorje.

1 2