Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: asiz

Međunarodna nagrada „Franjo Asiški i Karlo Acutis za ekonomiju bratstva“

Svi zainteresirani mogu se do 31. siječnja prijaviti na međunarodnu nagradu „Franjo Asiški i Karlo Acutis za ekonomiju bratstva“ kojom se nastoji potaknuti osobe s oskudnim ekonomskim mogućnostima, osobito mlađe od 35 godina u siromašnijim regijama svijeta, da se ujedine i predstave projekt koji će odgovoriti na potrebe najugroženijih i najpotrebitijih u njihovoj sredini.

Vjernici Varaždinske biskupije na zahvalnom hodočašću u Rim

Petstotinjak hodočasnika iz Varaždinske biskupije sudjeluju na zahvalnom hodočašću u Rim prigodom 25. obljetnice uspostave Varaždinske biskupije. U srijedu, 19. listopada sudjelovali su na općoj audijenciji pape Franje koji ih je pozdravio s osobitom radošću.

Pakt mladih: Valja se vratiti na gospodarstvo evanđelja

Papa Franjo potpisao je u subotu 24. rujna u Asizu, u sklopu globalnog susreta „Franjina ekonomija“, Pakt s mladima u kojemu se obvezuju utrošiti svoj život tako da današnje i buduće gospodarstvo postane gospodarstvo obnovljeno Riječju Božjom, prenosi Vatican News.

Hrvatski predstavnici na skupu „Franjina ekonomija“ u Asizu

Globalni susret „Franjina ekonomija“ (Economy of Francesco) održava se u Asizu od četvrtka 22. do subote 24. rujna, a okupit će mlade ekonomiste i poduzetnike u svrhu izgradnje nove vizije ekonomije. Na susretu sudjeluju i hrvatski predstavnici, prenosi Vatican News.

Posljednji dan XXVII. Hoda Franjevačke mladeži

Posljednji dan XXVII. Hoda Franjevačke mladeži, srijedu 3. kolovoza, članovi hrvatskih područnih bratstava Franjevačke mladeži (Frama) iskoristili su za druženje i obilazak Asiza.

Deseti dan XXVII. Hoda Franjevačke mladeži

Članovi hrvatskih područnih bratstava Franjevačke mladeži (Frama) desetog dana XXVII. Hoda Frame, 2. kolovoza, proslavili su svetkovinu Gospe od Anđela u Asizu, u bazilici Svete Marije Anđeoske u kojoj se nalazi kapelica Porcijunkula te krenuli natrag u Hrvatsku.

1 2 3