Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: asiz

Hodočašće u Rim tragovima Ivana Črnčića

Članovi KD „Ive Jelenović“ – Dobrinj i Udruge „Dr. Ivan Črnčić“ – Polje s otoka Krka boravili su od 26. rujna do 1. listopada 2023. na radnom izletu „Tragovima Ivana Črnčića“ i hodočašću u Rim.

Počela godina novicijata franjevaca konventualaca u Asizu i Padovi

Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca ove godine ima šestoricu novaka, od kojih su trojica godinu novicijata počela u Svetom samostanu u Asizu u subotu 5. kolovoza, a druga trojica u Samostanu sv. Antuna Padovanskoga u Padovi, u petak 8. rujna.

Asiz: Inicijativa posta i molitve za mir u Ukrajini

„Convivium pacis. Za itinerar mira“ naslov je inicijative koja će se održati u Asizu od 24. do 26. veljače, na početku pokorničkog vremena korizme, točno godinu dana nakon eskalacije rata u Ukrajini, u kojoj će među ostalima sudjelovati predsjednik Talijanske biskupske konferencije kardinal Matteo Zuppi, izvještava Vatican News.

Međunarodna nagrada „Franjo Asiški i Carlo Acutis za ekonomiju bratstva“

Svi zainteresirani mogu se do 31. siječnja prijaviti na međunarodnu nagradu „Franjo Asiški i Carlo Acutis za ekonomiju bratstva“ kojom se nastoji potaknuti osobe s oskudnim ekonomskim mogućnostima, osobito mlađe od 35 godina u siromašnijim regijama svijeta, da se ujedine i predstave projekt koji će odgovoriti na potrebe najugroženijih i najpotrebitijih u njihovoj sredini.

1 2 3 4