Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: austrija

Prvi austrijski Tjedan Biblije

Jedan od središnjih tekstova Novoga zavjeta, Govor na gori, činit će okosnicu prvog austrijskog Tjedna Biblije, koji će se održati od 21. do 29. siječnja, objavio je Kathpress.

Broj katolika u Austriji i dalje u laganom padu

Pad broja katolika u Austriji nastavio se i prošle godine, premda je relativno stabilan, proizlazi iz podataka što su ih u srijedu 11. siječnja objavile austrijske biskupije a prenio Kathpress.

Austrijski biskupi nadaju se svjetlu Kristova mira u tami svijeta

Rođenjem Isusa Krista Bog je poslao svoje svjetlo mira na svijet, čijoj logici moći i sile suprotstavlja nešto sasvim drugo, a upravo u vremenima mnogih kriza Božić je nužan znak nade i utjehe, čulo se u božićnim propovijedima austrijskih biskupa, prenosi Kathpress.

Austrijski stručnjak traži da se država u pitanju zlostavljanja ugleda na Crkvu

"Zašto se država nije već odavno ugledala na Katoličku Crkvu u Austriji kad je riječ o odnosu prema problematici zlostavljanja", upitao je voditelj Instituta za istraživanje obitelji i predsjednik Katoličkog laičkog vijeća Wolfgang Mazal u najnovijem broju tjednika "Die Furche" od 22. prosinca, prenosi Kathpress.

75 godina pokreta molitve krunice u Austriji

Svečanom misom u Beču u nedjelju 18. prosinca obilježeno je 75 godina postojanja Pokorničkog križarskog pokreta krunice (Rosenkranz-Sühnekreuzzug – RSK) koji je utemeljen u Austriji a danas je prisutan po cijelome svijetu.

Betlehemsko svjetlo mira bit će upaljeno u utorak

Dvanaestogodišnja učenica Sarah Noska iz Gornje Austrije otputovala je u nedjelju 13. studenoga u Svetu zemlju kako bi u utorak 15. studenoga upalila svjetlo mira u špilji Isusova rođenja u Betlehemu, izvijestio je Kathpress.

U Austriji sve manje studenata na teološkim fakultetima

Predavači s teoloških fakulteta u Austriji upozoravaju da pad broja studenata na teološkim fakultetima ima posljedice i na crkvena zvanja, na mlade znanstvenike i na javni značaj teologije u cjelini, izvještava Vatican News.

1 2 3 4