Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: austrija

Tijelovske procesije diljem Austrije

Katolička Crkva u četvrtak 16. lipnja slavi Tijelovo – svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove. U Austriji i u desetak drugih zemalja, uključujući Portugal, Brazil, Poljsku, Hrvatsku i nekoliko njemačkih saveznih država, Tijelovo se uvijek slavi na drugi četvrtak nakon Duhova, te je ujedno državni blagdan, izvještava Vatican News.

U Austriji u petak minuta šutnje za mir

Poglavari Crkava i vjerskih zajednica u Austriji pozvali su na minutu šutnje za mir u petak u 15 sati, a uz tihu molitvu za narod u Ukrajini, diljem zemlje zazvonit će crkvena zvona, izvijestio je Kathpress.

U Austriji legalizirano potpomognuto samoubojstvo unatoč žestokom protivljenju Crkve

Prvoga dana nove godine, u subotu 1. siječnja, u Austriji je stupio na snagu zakon koji dopušta potpomognuto samoubojstvo odraslim osobama koje su smrtno bolesne ili imaju neku trajnu tešku bolest - unatoč žestokom protivljenju Austrijske biskupske konferencije, odnosno austrijskih katoličkih biskupa, izvještava u nedjelju 2. siječnja Vatican News.

Austrijski biskupi odgađaju pohod Rimu „ad limina apostolorum“ zbog novog zatvaranje zemlje uslijed pandemije

Zbog strogih epidemioloških mjera u borbi protiv pandemije COVID-19 - koje su na snazi u Austriji od ponedjeljka 22. studenoga do 12. prosinca - Austrijska biskupska konferencija odlučila je odgoditi odlazak svojih biskupa u Rim u sklopu tradicionalnog pohoda „ad limina apostolorum“, izvijestio je Kathpress u utorak 23. studenoga, a prenosi katolički mrežni portal Crux.

Austrija: Zatvaranje ne donosi nova ograničenja za Crkvu

U Austriji se od ponedjeljka 15. studenoga primjenjuje tzv. zatvaranje za necijepljene, no liturgijska slavlja s tim nisu povezana, potvrdio je generalni tajnik mjesne biskupske konferencije Peter Schipka u intervjuu za Kathpress, izvještava hrvatska redakcija Vatican Newsa.

1 2 3