Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: austrija

U nedjelju Hrvatskoj stigla pomoć iz Austrije, Švedske i Turske

Od 29. prosinca do 3. siječnja hrvatskom zahtjevu za žurnu materijalnu pomoć odazvalo se 15 država članica Europske unije i Mehanizma unije za civilnu zaštitu. U nedjelju 3. siječnja u Hrvatsku je stigla pomoć iz tri europske zemlje: Austrije, Švedske i Turske, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite na svom službenom Twitter profilu u nedjelju 3. siječnja.

Austrija ponovno uvodi „lockdown“

Kancelar Sebastian Kurz objavio je da je Austrija 31. listopada donijela odluku da će od utorka 3. studenoga ponovno uvesti „lockdown“, uz policijski sat od 20 do 6 sati da bi se spriječilo širenje koronavirusa, prenijela je Hina.

Na mise u Austriji sa zaštitnim maskama

Na bogoslužjima diljem Austrije vjernici će morati imati zaštitne maske i morat će se pridržavati sigurnosnog razmaka od dva metra, prenosi u petak 24. travnja Katolička tiskovna agencija (KTA).

MVEP RH: Povratak 13 hrvatskih državljana iz Tirola

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) preko mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske nastavlja s repatrijacijom, odnosno povratkom hrvatskih državljana u Hrvatsku. Veleposlanstvo RH u Beču u suradnji s nadležnim austrijskim tijelima dogovorilo je repatrijaciju hrvatskih državljana koji se privremeno nalaze u saveznoj državi Tirol, a borave u mjestima koja su pod striktnom karantenom, stoji u priopćenju Ministarstva od nedjelje 29. ožujka.

U Austriji do 3. travnja nema misa

U svim crkvama u Austriji od ponedjeljka, 16. ožujka do 3. travnja nema okupljanja, bogoslužja, zajedničke molitve krunice, pobožnosti križnoga puta, bez obzira na broj vjernika. To se odnosi i na sve Hrvatske katoličke misije i na sve vjerske zajednice.

1 2