Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: azija

Objavljen službeni program Papina putovanja u Dubai

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u četvrtak, 9. studenoga, službeni program kratkog putovanja pape Franje u Dubai, od 1. do 3. prosinca, gdje će Sveti Otac sudjelovati na Konferenciji država stranaka Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o promjeni klime (COP28), objavio je Vatican News.

Kardinal Bo: Put među generacijama za pravedan i miran svijet

Predsjednik Saveza azijskih biskupskih konferencija (FABC) nadbiskup Yangona kardinal Charles Maung Bo predslavio je misu u ponedjeljak 23. listopada 2023. u vatikanskoj bazilici sv. Petra, prije nastavka prvog dijela zasjedanja 16. Opće redovne skupštine Biskupske sinode, izvijestio je Vatican News.

Preminuo indijski kardinal Telesphore Placidus Toppo

Umirovljeni nadbiskup metropolit Ranchija kardinal Telesphore Placidus Toppo preminuo je na spomendan sv. Franje Asiškoga, 4. listopada 2023., u bolnici Constant Lievenz Hospital & Research Center nadbiskupije Ranchi u Indiji.

Razgovor pape Franje sa studentima u Aziji

U okviru inicijative koju promiču Papinsko povjerenstvo za Latinsku Ameriku i Sveučilište Loyola u Chicagu papa Franjo će se 26. rujna poslijepodne susresti online sa studentima iz raznih južnih područja azijskoga kontinenta. Bit će to treći takav susret, nakon onih s mladima s američkoga kontinenta i iz Afrike, prenosi Vatican News.

Putovanje u Mongoliju

Svoju katehezu na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 6. rujna papa Franjo posvetio je apostolskom putovanju u Mongoliji na kojem je boravio od 31. kolovoza do 4. rujna. Donosimo u cijelosti Papinu katehezu.

1 2 3 5