Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: balkanska-ruta

Caritas Europa objavio izjavu za Svjetski dan izbjeglica

Caritas Europa objavio je 18. lipnja izjavu u povodu 20 godina obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica (20. lipnja) i 70. godišnjice usvajanja Konvencije Ujedinjenih naroda o statusu izbjeglica, u kojoj se posebno osvrće na „Balkansku rutu“.

Papa primio u audijenciju nuncija Giorgia Linguu

Papa Franjo primio je u četvrtak 18. veljače u audijenciju apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Linguu. Tim povodom Vatican News je objavio s nuncijem intervju u kojem je mons. Lingua, među ostalim, rekao kako Hrvati gaje veliku ljubav prema blaženom kardinalu Stepincu istaknuvši kako je blaženi kardinal Stepinca „bio biskup koji je uistinu mirisao po ovcama“. Govorio je i o drami kroz koju prolaze migranti na „balkanskoj ruti“, izrazivši uvjerenje da nije vrijeme „za traženje krivaca“ nego da se zajedničkim snagama „pronađu rješenjâ“ i donesu prave odluke.

Caritas u Bosni i Hercegovini pomaže migrantima na balkanskoj ruti

Proteklu 2020. godinu pamtimo po pandemiji i migrantskoj humanitarnoj krizi u zemljama na balkanskoj ruti, poglavito u Bosni i Hercegovini. Pandemija COVID-19, zatvaranje granica i zatvaranje brojnih djelatnosti, utjecali su na mnogo aspekte života, a samim time i na migrantsku populaciju u Bosni i Hercegovini, izvijestio je Caritas BiH, a prenosi Katolička tiskovna agencije Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (KTA BK BiH) u srijedu 17. veljače.