Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: banjolucki-biskup

Biskup Komarica predvodio sprovodne obrede za svoju sestru Ljubu

Banjolučki biskup Franjo Komarica predslavio je u srijedu 17. kolovoza 2022., na mjesnom groblju Podorljak u župi Rogoznica u Šibenskoj biskupiji, sprovodnu misu i obrede za svoju preminulu sestru Ljubu (Seku) Mršić rođ. Komarica, objavila je Tiskovna agencija Banjolučke biskupije.

Krnjeuša: Obilježena 130. obljetnica Župe i 81. godišnjica stradanja

Jubilarna 130. obljetnica osnutka Župe Krnjeuša i 81. godišnjica mučeništva župnika Krešimira Barišića i više od 240 domaćih Hrvata katolika, koji su 9. i 10. kolovoza 1941. stradali u četničkom pogromu, obilježena je 10. kolovoza u Krnjeuši kod Bosanskog Petrovca, izvijestio je TABB.

U Drvaru obilježen Dan molitvenog sjećanja na mučenike i žrtve Banjolučke biskupije

Dan molitvenog sjećanja na mučenike i žrtve Banjolučke biskupije obilježen je 27. srpnja 2022. u Drvaru, čime su 21. put komemorirani svi mučenici i žrtve ratova i totalitarizama 20. stoljeća s područja Banjolučke biskupije, te na poseban način 81. godišnjica stradanja drvarskog župnika Waldemara Maximilijana Nestora i drvarskih katolika.

Biskup Siemieniewski u posjetu Banjolučkoj biskupiji

Na poziv biskupa Franje Komarice, biskup Andrzej Siemieniewski, koji je prošle godine preuzeo vodstvo Biskupije Legnica na jugozapadu Poljske, u pratnji dvojice svećenika boravio je od 23. do 26. srpnja u Banjolučkoj biskupiji.

Predstavnici talijanske organizacije MCL posjetili biskupa Komaricu

Predsjednik talijanske organizacije Movimento Cristiano Lavoratori – MCL (Kršćanski radnički pokret) Antonio Di Matteo i predsjednik Glavnog vijeća Piergiorgio Sciacqua posjetili su banjolučkog biskupa Franju Komaricu povodom 50. obljetnice njegovoga svećeničkog ređenja.

1 2 3 5