Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: barisic

Nadbiskup Barišić: Kakvi smo učenici, takvi ćemo biti i učitelji – odgojitelji svojoj djeci i mladim naraštajima

Brojni vjernici i hodočasnici i ove su se godine okupili u Gospinu prasvetištu uz solinski Jadro na blagdan Male Gospe, 8. rujna, da bi zahvalili Blaženoj Djevici Mariji za njezin zagovor te molili za svoje najmilije. Svečani ophod oko svetišta s Gospinim kipom i središnje euharistijsko slavlje ispred crkve Gospe od Otoka predvodio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

Pogreb don Krste Tomića

Svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije don Krsto Tomić pokopan je u četvrtak 5. rujna u rodnoj župi sv. Petra - Siverić. Sprovodnu misu predvodio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

Nadbiskup Barišić: Samostan klarisa veliko bogatstvo za Crkvu i grad Split

Blagdan sv. Klare, majke i utemeljiteljice sestara klarisa, svečano je proslavljen u nedjelju 11. kolovoza u samostanskoj crkvi redovnica klarisa u Splitu. Središnje euharistijsko slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić u koncelebraciji s više svećenika predvođenih samostanskim kapelanom fra Josipom Lucićem.

Prvi susret svećenika i redovnica neretvanskog kraja

U župi sv. Nikole biskupa u Metkoviću u subotu 27. srpnja održan je prvi susret svećenika i redovnica Neretvanskoga dekanata. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić.

1 2 3 5