Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: barisic

U Jesenicama proslavljena 150. obljetnica posvete župne crkve Sv. Roka

U nedjelju 26. svibnja župa sv. Roka u Jesenicama proslavila je 150. obljetnicu posvete župne crkve. Svečano euharistijsko slavlje, u kojem je podijelio sakrament potvrde, predvodio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić uz koncelebraciju župnika župe sv. Roka don Tonija Šinkovića i ostalih svećenika.

Na splitskom Kmanu proslavljen blagdan Marije Pomoćnice kršćana

Župa Pomoćnice kršćana na Kmanu proslavila je petak 24. svibnja blagdan svoje nebeske zaštitnice – Marije Pomoćnice kršćana. Nakon procesije s Gospinim kipom po ulicama Kmana, započelo je svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić.

Pogreb don Luke Jozića

Svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije don Luka Jozić ispraćen je na posljednji počinak u petak 10. svibnja u rodnoj župi sv. Mihovila u Trilju.

Nadbiskup Barišić predvodio molitveno bdjenje za duhovna zvanja

Uoči nedjelje Dobrog Pastira, 12. svibnja, koja je ujedno Svjetski dan molitve za duhovna zvanja, u organizaciji Povjerenstva za promicanje duhovnih zvanja Hrvatske redovničke konferencije, Vijeća za pastoral duhovnih zvanja Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja i Ureda za pastoral duhovnih zvanja Splitsko-makarske nadbiskupije održano je u petak 10. svibnja, u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu molitveno bdjenje za duhovna zvanja.

Nadbiskup Barišić na svečanoj sjednici grada Splita

Uoči proslave svetkovine sv. Dujma i obilježavanja Dana grada Splita u ponedjeljak 6. svibnja u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu već tradicionalno je priređena prigodna svečanost, na kojoj je, uz različite programe, pozdrave i dodjelu nagrada, prigodni govor održao splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić.

Nadbiskup Barišić podijelio sakramente kršćanske inicijacije odraslima

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodio je u subotu 27. travnja u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu euharistijsko slavlje i podijelio sakramente kršćanske inicijacije tj. krštenje, potvrdu i euharistiju tridesetero odraslih vjernika, od kojih je dvadeset i jedan vjernik primio samo sakrament potvrde.

1 2 3 4