Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bazilika-sv-kvirina

Biskup Košić zaredio četvoricu novih svećenika

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu, 18. lipnja u bazilici sv. Kvirina u Sisku svečano misno slavlje tijekom kojeg su za svećenike zaređeni kandidati Josip Bulat iz Župe sv. Josipa Radnika u Sisku, Darijo Stanković iz Župe sv. Mihaela arkanđela u Gradcu na moru, Marin Mlađenović iz Župe sv. Ivana Krstitelja u Lekeniku i Kristijan Pezić iz Župe bl. Alojzija Stepinca u Kutinskoj Slatini.

Uskrsno slavlje u bazilici Sv. Kvirina

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je svečano misno slavlje na svetkovinu Kristova uskrsnuća, u nedjelju 17. travnja, u bazilici Sv. Kvirina u Sisku.

Obredi Muke Gospodnje u sisačkoj bazilici Sv. Kvirina

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je na Veliki petak, 15. travnja u bazilici Sv. Kvirina u Sisku obrede Muke Gospodnje. Uz sisačkog biskupa u obredima je sudjelovao i vlč. Hrvoje Zovko, đakon Kristijan Pezić, bogoslovi te brojni vjernici.

Zaštita bazilike Sv. Kvirina

Na četvrtom kilometru sjeverno od Vodnjana nalazi se crkva Sv. Kvirina biskupa i mučenika kojoj se postavlja novi krov sredstvima Ministarstva kulture.

Blagdan bl. Mihaela Sopoćka u Sisku

Blagdan bl. Mihaela Sopoćka, ispovjednika i duhovnika sv. Faustine i utemeljitelja Družbe sestara Milosrdnog Isusa, proslavljen je u utorak 15. veljače u bazilici Sv. Kvirina u Sisku. 

U Sisku proslavljen Svjetski dan bolesnika

Svjetski dan bolesnika proslavljen je u subotu 12. veljače u Sisku, a ove je godine zbog epidemiološke situacije izostao tradicionalni posjet biskupa bolnicama, ali je ipak toj prigodi u bazilici sv. Kvirina održano misno slavlje na kojem su bili ravnatelji i osoblje zdravstvenih ustanova s područja biskupije.

Središnje slavlje Molitvene osmine za jedinstvo kršćana u Sisačkoj biskupiji

Središnje slavlje ekumenskog hoda ovogodišnje Molitvene osmine za jedinstvo kršćana održano je u nedjelju 23. siječnja u bazilici sv. Kvirina u Sisku, a u toj prigodi svečano misno slavlje predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s rektorom bazilike preč. Robertom Jakicom i župnikom iz sisačke župe Pohoda BDM vlč. Ivanom Faletarom, a služio je đakon Kristijan Pezić.

Biskup Košić slavio božićnu misu u bazilici Sv. Kvirina

Svečanu misu poldanjicu na svetkovinu Božića, u subotu 25. prosinca, predvodio je u bazilici Sv. Kvrina u Sisku biskup Vlado Košić u zajedništvu s rektorom bazilike preč. Robertom Jakicom i vlč. Hrvojem Zovkom, a služio je đakon Kristijan Pezić.

1 2