Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bazilika-sv-kvirina

Proslavljen blagdan bl. Mihaela Sopoćka u Sisku

Blagdan bl. Mihaela Sopoćka, utemeljitelja Družbe sestara Milosrdnog Isusa i ispovjednika i duhovnika sv. Marije Faustine Kowalske, proslavljen je u utorak 15. veljače u bazilici sv. Kvirina u Sisku. Misno slavlje predvodio je vlč. Damir Ceković, župnik Župe Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji, izvijestila je Družba sestara Milosrdnog Isusa. 

Biskup Košić na Božić slavio misu u bazilici sv. Kvirina

Svečanu misu poldanjicu na svetkovinu Božića, u nedjelju 25. prosinca, predvodio je u bazilici sv. Kvirina u Sisku biskup Vlado Košić u zajedništvu s rektorom bazilike preč. Robertom Jakicom, vlč. Hrvojem Zovkom i župnim vikarom Kristijanom Pezićem.

Svečano otvorena Sinoda Sisačke biskupije

Svečano otvorenje Sinode Sisačke biskupije pod geslom „Krist, kamen zaglavni“ (Ef 2,20) održano je u subotu 26. studenoga u bazilici Sv. Kvirina u Sisku molitvom I. Večernje koju je predvodio sisački biskup Vlado Košić zajedno s kanonicima Stolnog kaptola Svetoga Križa.

Biskup Košić zaredio četvoricu novih svećenika

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu, 18. lipnja u bazilici sv. Kvirina u Sisku svečano misno slavlje tijekom kojeg su za svećenike zaređeni kandidati Josip Bulat iz Župe sv. Josipa Radnika u Sisku, Darijo Stanković iz Župe sv. Mihaela arkanđela u Gradcu na moru, Marin Mlađenović iz Župe sv. Ivana Krstitelja u Lekeniku i Kristijan Pezić iz Župe bl. Alojzija Stepinca u Kutinskoj Slatini.

Uskrsno slavlje u bazilici Sv. Kvirina

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je svečano misno slavlje na svetkovinu Kristova uskrsnuća, u nedjelju 17. travnja, u bazilici Sv. Kvirina u Sisku.

Obredi Muke Gospodnje u sisačkoj bazilici Sv. Kvirina

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je na Veliki petak, 15. travnja u bazilici Sv. Kvirina u Sisku obrede Muke Gospodnje. Uz sisačkog biskupa u obredima je sudjelovao i vlč. Hrvoje Zovko, đakon Kristijan Pezić, bogoslovi te brojni vjernici.

Zaštita bazilike Sv. Kvirina

Na četvrtom kilometru sjeverno od Vodnjana nalazi se crkva Sv. Kvirina biskupa i mučenika kojoj se postavlja novi krov sredstvima Ministarstva kulture.

1 2 3