Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bazilika-svete-marije-velike

Papa se uoči putovanja u Afriku pomolio u bazilici Svete Marije Velike

Papa Franjo se dan prije svoga 40. apostolskog putovanja, u ponedjeljak 30. siječnja 2023., pomolio u rimskoj bazilici Svete Marije Velike da bi Gospi pred njezinom ikonom Salus Populi Romani povjerio putovanje u Demokratsku Republiku Kongo i Republiku Južni Sudan, objavio je Vatican News.

Papa se po povratku iz Bahreina pomolio u bazilici Svete Marije Velike

Papa Franjo je u nedjelju 6. studenoga, 101. put od početka svojega papinstva, na završetku 39. apostolskog putovanja u sklopu kojega je posjetio Bahrein, otišao u rimsku baziliku svete Marije Velike pomoliti se pred slikom Majke Božje Salus Populi Romani, prenosi Vatican News.

Papa se stoti put pomolio pred ikonom u bazilici Svete Marije Velike

Papa Franjo prije svakoga putovanja tradicionalno se pomoli pred ikonom "Salus Populi Romani" u rimskoj bazilici Svete Marije Velike, te je to, po stoti put od početka pontifikata, učinio i srijedu 2. studenoga, uoči odlaska u Bahrein, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Papa Gospi povjerio putovanje u Kazahstan

Papa Franjo nakratko je u ponedjeljak 12. rujna posjetio rimsku baziliku Svete Marije Velike kako bi Gospi povjerio svoje 38. apostolsko putovanje u inozemstvo, na koje kreće u utorak 13. rujna u jutarnjim satima, prenosi Vatican News.

Papa Gospi povjerio „pokorničko hodočašće“ u Kanadu

Prema već ustaljenoj tradiciji prije svakog međunarodnog putovanja, papa Franjo je i ovaj put, dva dana prije odlaska u Kanadu, u petak 22. srpnja prijepodne otišao u baziliku Svete Marije Velike (Santa Maria Maggiore) kako bi Blaženoj Djevici Mariji povjerio svoje 37. apostolsko putovanje, izvijestio je Vatican News.

1 2