Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bazilika-svete-marije-velike

Papa Gospi povjerio putovanje u Kazahstan

Papa Franjo nakratko je u ponedjeljak 12. rujna posjetio rimsku baziliku Svete Marije Velike kako bi Gospi povjerio svoje 38. apostolsko putovanje u inozemstvo, na koje kreće u utorak 13. rujna u jutarnjim satima, prenosi Vatican News.

Papa Gospi povjerio „pokorničko hodočašće“ u Kanadu

Prema već ustaljenoj tradiciji prije svakog međunarodnog putovanja, papa Franjo je i ovaj put, dva dana prije odlaska u Kanadu, u petak 22. srpnja prijepodne otišao u baziliku Svete Marije Velike (Santa Maria Maggiore) kako bi Blaženoj Djevici Mariji povjerio svoje 37. apostolsko putovanje, izvijestio je Vatican News.

Papa Franjo: Molitva može promijeniti sudbinu svijeta

U bazilici Svete Marije Velike papa Franjo je u utorak 31. svibnja, na kraju marijanskoga mjeseca, predvodio molitvu krunice za mir, povezan putem streaminga sa svetištima raznih zemalja i pred velikim brojem ukrajinskih vjernika, izvijestio je Vatican News.

VIDEO Molitva krunice s Papom za dar mira

Papa Franjo, u zajedništvu sa svetištima diljem svijeta, u bazilici Svete Marije Velike, na blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije, 31. svibnja predvodi molitvu krunice za mir, za one koji pate zbog rata u Ukrajini i ratova diljem svijeta.

Papa zahvalio Gospi za uspjeh putovanja na Maltu

Ujutro 4. travnja papa Franjo se, kao i obično na kraju svakog apostolskog putovanja, u bazilici Svete Marije Velike sabrao u molitvi pred slikom Gospe Salus Populi romani, zahvalivši joj za 36. inozemno putovanje, prenosi Vatican News.

Prije pohoda Malti Papa se pomolio u bazilici Svete Marije Velike

Papa Franjo se u petak 1. travnja popodne u rimskoj bazilici Svete Marije Velike pomolio pred ikonom Blažene Djevice Marije – Salus Populi Romani (Spasa rimskoga puka), povjerivši Gospi svoje putovanje na Maltu, 36. izvan Italije, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice.

1 2