Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bdjenje

Molitveno bdjenje uoči proštenja u Biskupijskom svetištu Gospe od suza kod Subotice

Molitveno bdjenje u subotu 28. kolovoza, uoči proštenja u najvećem marijanskom svetištu u Vojvodini, na Bunariću kod Subotice, predvodio je vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić. U sklopu bdjenja slavljeno je pokorničko bogoslužje te je održana molitvena procesija sa svijećama uz molitvu akatista Bogorodici.

Uočnica Velike Gospe u Vrpolju

Brojni vjernici okupili su se u večernjim satima u subotu 14. kolovoza u biskupijskom marijanskom svetištu u Vrpolju na misi uočnici svetkovine Velike Gospe.

Molitveno bdjenje uoči prezbiterskog ređenja u Požegi

U požeškoj crkvi sv. Lovre u petak 25. lipnja održano je molitveno bdjenje uoči prezbiterskog ređenja đakona Marka Gerendaja iz Župe sv. Marka evanđelista u Našicama (Markovac Našički) i Roberta Medveda iz Župe sv. Ilije proroka u Brodskom Stupniku.

Duhovno bdjenje u Novim Banovcima

Prve subote u ožujku, kao dan posvećen Majci Božjoj, 6. ožujka u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Novim Banovcima organizirano je duhovno bdjenje.

Bdjenje uoči Velike Gospe na Krasnu

Proslava svetkovine Uznesenja Marijina ili Velike Gospe započela je sinoć 14.kolovoza pozdravom hodočasnicima i pokorničkim bogoslužjem u 18 sati, nakon čega je bila prigoda za ispovijed gdje je ispovijedalo više desetaka svećenika.

Uočnica Velike Gospe u Dragotinu – misa bdjenja i procesija sa svijećama

Svetkovina Uznesenja BDM na nebo i ove je godine sabrala mnoštvo vjernika koji su 14. kolovoza pristizali iz brojnih sela Đakovštine u svetište Gospe Žalosne u Dragotinu. Najveći broj vjernika, od kojih je značajan dio stigao pješačeći nekoliko sati, okupio se na večernjim misnim slavljima i procesiji sa svijećama.

1 2