Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bec

Obećanja Frame Beč

Članovi bratstva Franjevačke mladeži Beč su na spomendan Blažene Djevice Marije od Krunice, 7. listopada 2023., u misijskoj crkvi am Hof, tijekom mise obnovili svoja krsna obećanja.

Proslava Imena Marijina u Beču u znaku kršćanskih vrijednosti

Europa ima budućnosti i u stanju je prebroditi brojne izazove ako se kršćani odgovorno zauzmu za židovsko-kršćanske temelje europske vrijednosne zajednice, poručili su na blagdan Imena Marijina, u subotu 9. rujna, o 340. obljetnici bitke kod Beča, predsjednik Austrijske biskupske konferencije salzburški nadbiskup Franz Lackner i prvi dopredsjednik Europskog parlamenta, austrijski zastupnik Europske pučke stranke Othmar Karas, prenosi Kathpress.

Nadbiskupija prepustila crkvu sv. Franje u Beču SPC-u

Srpsko-pravoslavni vjernici u Beču ovih su dana prvi put slavili liturgiju u crkvi u četvrti Meidling koju im je prepustila Bečka nadbiskupija, prenosi Kathpress priopćenje Srpske pravoslavne Crkve u austrijskom glavnom gradu.

Austrijski biskupi odgađaju pohod Rimu „ad limina apostolorum“ zbog novog zatvaranje zemlje uslijed pandemije

Zbog strogih epidemioloških mjera u borbi protiv pandemije COVID-19 - koje su na snazi u Austriji od ponedjeljka 22. studenoga do 12. prosinca - Austrijska biskupska konferencija odlučila je odgoditi odlazak svojih biskupa u Rim u sklopu tradicionalnog pohoda „ad limina apostolorum“, izvijestio je Kathpress u utorak 23. studenoga, a prenosi katolički mrežni portal Crux.

Beč: Kolekta povodom Majčina dana

U župama Bečke nadbiskupije u nedjelju, 9. svibnja ponovno će se održati tradicionalna kolekta povodom Majčinog dana, objavila je agencija Kathpress 29. travnja.

U borbi protiv trgovine ljudima neophodno je jačanje partnerstva i suradnje među državama

Stalni promatrač Svete Stolice pri Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju (OESS) nadbiskup Janusz Urbańczyk na sjednici Stalnog vijeća OESS-a, koja se od 30. srpnja do 31. kolovoza održavala u Beču, kao jedno od najdjelotvornijih oružja u borbi protiv trgovine ljudima istaknuo je jačanje partnerstva i suradnje među državama, prenosi Vatican News.

1 2