Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bejrut

U tijeku kontinentalna sinodska skupština za Bliski istok

Nakon Europske kontinentalne sinodske skupštine u Pragu i sinodske skupštine za Oceaniju u Suvi, u ponedjeljak 13. veljače u libanonskom marijanskom svetištu Harissi započela sinodska skupština za Bliski istok, izvijestili su Kathpress i Vatican News.

Nadbiskup Gallagher putuje u Libanon izraziti Papinu blizinu

Tajnik Svete Stolice za odnose s državama nadbiskup mons. Paul Richard Gallagher posjetit će Libanon u razdoblju od 31. siječnja do 4. veljače, a predviđeni su susreti s vjerskim i političkim vođama, javlja Vatican News u petak 28. siječnja.

Papa Franjo: Bog ima za Libanon naum mira

Kako je papa Franjo najavio u srijedu na općoj audijenciji, u petak 4. rujna u Bejrutu, u prigodi Općega dana molitve i posta za Libanon, predstavljao državni tajnik kardinal Pietro Parolin. Povjeravamo ti Libanon kako bi ostvario svoj poziv poruke mira i bratstva, kaže se u Papinoj molitvi koju je pročitao kardinal Parolin, prenosi Vatican News.

Papina molitva za žrtve snažne eksplozije u Bejrutu

Na kraju opće audijencije u srijedu, 5. kolovoza papa Franjo uputio je apel povodom snažne eksplozije u Bejrutu u kojoj je 78 ljudi izgubilo život, a na tisuće ih je ranjeno. Papa se obratio svim društvenim, političkim i vjerskim sastavnicama i uputio molitvu za žrtve i njihove obitelji, objavio je Vatican News.