Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: beskucnici

Predstavljeni rezultati projekta „S nama nisi sam“

Projekt “S nama nisi sam – program dnevnog centra za beskućnike i osobe starije životne dobi u riziku beskućništva”, financiran sredstvima Europske unije – Europski socijalni fond, Depaul Hrvatska provodi od prosinca 2021. godine. Koncem druge projektne godine, održana je u subotu 16. prosinca u prostoru Dnevnog centra Kuća utočišta kojeg vodi Depaul Hrvatska, konferencija za medije tijekom koje je voditeljica Udruge, s. Veronika Mila Popić, predstavila njegove rezultate.

Na Međunarodni dan volontera udruga „Savao“ i Papinska misijska djela organizirali „Misijski laboratorij” za pomoć potrebitima

Povodom Međunarodnog dana volontera u utorak 5. prosinca Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj organizirala su „Misijski laboratorij” u prostoru humanitarne udruge „Savao“ u Zagrebu. Prije susreta s bližnjima u potrebi na Glavnom zagrebačkom kolodvoru volontere je duhovno osnažio fra Zdravko Lazić razmatrajući ovogodišnju Papinu poruku za Svjetski dan siromaha.

„Ulične svjetiljke“ sudjelovale na audijenciji pape Franje

Prodavači, prijatelji, volonteri i suradnici časopisa „Ulične svjetiljke“ i beskućnici iz Rijeke i Zagreba su posljednjeg dana hodočašća u Rim, u srijedu 25. listopada 2023., sudjelovali na općoj audijenciji pape Franje na Trgu sv. Petra.

Papa otputovao za Mađarsku

Papa Franjo započeo je u petak 28. travnja 2023. apostolsko putovanje u Mađarsku koje se održava pod geslom "Krist je naša budućnost".

Izlet djelatnika Caritasa i korisnika Centra za prihvat beskućnika

Na završetku trogodišnjega programa „Resocijalizacija beskućnika – budimo im podrška na putu do samostalnosti” djelatnici Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i korisnici Caritasova centra za prihvat beskućnika bili su u srijedu 22. veljače na izletu u Aljmašu.

Humanitarna akcija Studentskog zbora Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku

Ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije doc. dr. Drago Tukara primio je u četvrtak, 9. veljače doc. dr. sc. Tatjanu Ileš, prodekanicu za razvoj održivosti u umjetnosti i kulturi Akademije za umjetnost u Osijeku i Josipa Pratnemera, studenta i predsjednika Studentskog zbora koji su uručili donaciju za beskućnike.

1 2 3 5