Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: beskucnici

Vatikan započeo s cijepljenjem rimskih beskućnika protiv COVID-19

U srijedu 2. siječnja Vatikan je započeo nuditi besplatno cijepljenje protiv COVID-19 beskućnicima u Rimu. Cijepljenje se obavlja u atriju Pavla IV, golemom auditoriju gdje se odvijaju tjedne papinske audijencije, no koji je uglavnom bio nekorišten zbog pandemije koronavirusa, javlja Hina pozivajući se na vijest agencije Reuters.

Pozdrav pape Franje svijetu uličnih novina

Papa Franjo uputio je pozdrav novinarima, volonterima i prodavačima uličnih novina koji se u ovim okolnostima izvanrednog zdravstvenog stanja susreću s velikim teškoćama, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice u ponedjeljak 27. travnja.

Papa pozvao na molitvu za beskućnike

Na jutarnjoj misi u četvrtak 2. travnja papa Franjo spomenuo se onih koji snose najteže posljedice pandemije koronavirusa, u prvom redu beskućnika nazvavši ih skrivenim patnicima u ovo vrijeme boli. U propovijedi je podsjetio kako se život kršćanina sastoji u svijesti da ga je Bog izabrao te da bude radostan što, slijedeći Isusa, ide prema Božjem obećanju prema nebeskom kraljevstvu, jer će se tako ostvariti savezništvo.

Papa molio za beskućnike, te potaknuo društvo i Crkvu da im pomažu

„U ovom trenutku kada se od nas traži da budemo u kući, molimo za beskućnike, kako bi društvo muškaraca i žena postalo svjesno te stvarnosti i pomagalo, te da ih Crkva prihvati“, rekao je papa Franjo na misi 31. ožujka u Domu svete Marte, izvijestio je Vatican News.

Uputa za zbrinjavanje beskućnika

Ministarstvo za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku objavilo je 28. ožujka preproruku, odnosno načine zbrinjavanja beskućnika u uvjetima epidemije, piše na mrežnoj stranici koronavirus.hr.

1 2 3