Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: beskucnici

Pozdrav pape Franje svijetu uličnih novina

Papa Franjo uputio je pozdrav novinarima, volonterima i prodavačima uličnih novina koji se u ovim okolnostima izvanrednog zdravstvenog stanja susreću s velikim teškoćama, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice u ponedjeljak 27. travnja.

Papa pozvao na molitvu za beskućnike

Na jutarnjoj misi u četvrtak 2. travnja papa Franjo spomenuo se onih koji snose najteže posljedice pandemije koronavirusa, u prvom redu beskućnika nazvavši ih skrivenim patnicima u ovo vrijeme boli. U propovijedi je podsjetio kako se život kršćanina sastoji u svijesti da ga je Bog izabrao te da bude radostan što, slijedeći Isusa, ide prema Božjem obećanju prema nebeskom kraljevstvu, jer će se tako ostvariti savezništvo.

Papa molio za beskućnike, te potaknuo društvo i Crkvu da im pomažu

„U ovom trenutku kada se od nas traži da budemo u kući, molimo za beskućnike, kako bi društvo muškaraca i žena postalo svjesno te stvarnosti i pomagalo, te da ih Crkva prihvati“, rekao je papa Franjo na misi 31. ožujka u Domu svete Marte, izvijestio je Vatican News.

Uputa za zbrinjavanje beskućnika

Ministarstvo za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku objavilo je 28. ožujka preproruku, odnosno načine zbrinjavanja beskućnika u uvjetima epidemije, piše na mrežnoj stranici koronavirus.hr.

Caritas pridonio osnaživanju, socijalizaciji i zapošljavanju 25 beskućnika

Trogodišnji program „Uključi se i ti!“ – u karijerno savjetovanje, u radionice, u terapiju, u volontiranje..., provodio se u Caritasovom Prihvatilištu za beskućnike u Sesvetskom Kraljevcu od 1. studenoga 2016. do 31. listopada 2019. godine s ciljem socijalnog uključivanja i integracije korisnika u društvenu zajednicu. Program je financiralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Skrb Caritasa za mentalno zdravlje beskućnika

Predavanje pod nazivom »Briga o mentalnom zdravlju korisnika Prihvatilišta za beskućnike Caritasa Zagrebačke nadbiskupije« njegova voditeljica Iva Hrvačić održala je 11. lipnja na stručnom skupu na temu »Intersektorskom suradnjom do unapređenja mentalnog zdravlja beskućnika«, koji je organizirao Grad Zagreb - Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u dvorani Tribine Grada Zagreba, u okviru manifestacije Tjedan udruga 2019.

Izlet korisnika i djelatnika Centra za prihvat beskućnika

U sklopu treće godine provedbe projekta „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“, kojeg sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, korisnici i djelatnici Centra za prihvat beskućnika Osijek išli su u četvrtak 28. ožujka na jednodnevni izlet u Slavonski Brod.

1 2