Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: beskucnici

Skrb Caritasa za mentalno zdravlje beskućnika

Predavanje pod nazivom »Briga o mentalnom zdravlju korisnika Prihvatilišta za beskućnike Caritasa Zagrebačke nadbiskupije« njegova voditeljica Iva Hrvačić održala je 11. lipnja na stručnom skupu na temu »Intersektorskom suradnjom do unapređenja mentalnog zdravlja beskućnika«, koji je organizirao Grad Zagreb - Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u dvorani Tribine Grada Zagreba, u okviru manifestacije Tjedan udruga 2019.

Izlet korisnika i djelatnika Centra za prihvat beskućnika

U sklopu treće godine provedbe projekta „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“, kojeg sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, korisnici i djelatnici Centra za prihvat beskućnika Osijek išli su u četvrtak 28. ožujka na jednodnevni izlet u Slavonski Brod.

Papa pozvao beskućnike na multimedijalni show o Sikstinskoj kapeli

Papa Franjo osigurao je u ponedjeljak 28. siječnja 1300 ulaznica u Auditoriumu Conciliazione za beskućnike, siromašne, potrebite obitelji, izbjeglice, zatvorenike i volontere u Rimu kako bi mogli pogledati multimedijalnu predstavu „Giudizio Universale - Michelangelo and the Secrets of the Sistine Chapel” – „Posljednji sud – Michelangelo i tajne Sikstinske kapele“.

Hrvati pripremili ručak za beskućnike u Münchenu

Članovi Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) Hrvatske katoličke župe u Münchenu na čelu s Mirjanom Mašić, organizirali su ručak za beskućnike na Badnjak, 24. prosinca, u prostorijama njemačke župe st. Mauritius.

Louise Casey o problemima beskućnika

U sklopu provođenja globalne inicijative “Mjesto koje zovemo dom”, u koju je Rijeka uključena zajedno s još 12 velikih gradova diljem svijeta, 3. prosinca u Gradskoj je vijećnici gostovala Louise Casey jedna od ključnih ljudi Instituta za globalno beskućništvo sa sjedištem u Chicagu, koje je utemeljeno s ciljem rješavanja problema uličnog beskućništva na globalnoj razini.

„Beskućništvo neće nestati, ali mi možemo utjecati na broj beskućnika"

Svjetski dan beskućnika i 10. obljetnica časopisa za beskućnike „Ulične svjetiljke" bili su povod emisije Argumenti u programu Hrvatskoga katoličkog radija u kojoj su u ponedjeljak 15. listopada, sudjelovali Jasna Krapac, urednica „Uličnih svjetiljki", Zvonko Mlinar, dopredsjednik Hrvatske mreže za beskućnike, i Tomica, korisnik projekta „Uličnih svjetiljki".