Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: beskucnici

Grad Osijek darivao korisnike Centra za prihvat beskućnika

Ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije preč. dr. Drago Tukara primio je 21. prosinca 2021. u pastoralnim prostorima Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku predstavnike Grada Osijeka koji su i ove godine korisnicima Centra za prihvat beskućnika darivali božićnice.

„Noć pod zvijezdama“ – noć solidarnosti s beskućnicima

Udruga Depaul Hrvatska organizirala je adventsku humanitarnu akciju pod nazivom: “Moja priča i moj dom”, koja je započela početkom prosinca, a ima za cilj podijeliti priče, životna svjedočanstva sadašnjih i bivših beskućnika i upoznati javnost s mjestima i načinom njihova života, odnosno senzibilizirati javnost za problem beskućništva i pokušati i na takav pridonijeti iskorjenjivanju beskućništva.

Papa blagoslovio simbolični kamen temeljac za beskućnike

Riječki beskućnici i Franjevački svjetovni red – Mjesno bratstvo Trsat, korisnici i voditelji prihvatilišta „Ruže sv. Franje“, sudjelovali su 12. studenoga na središnjoj proslavi Svjetskog dana siromaha u Asizu na misi koju je predvodio papa Franjo.

Sveti Otac na svoj imendan pohodio siromahe kojima je osigurao cjepivo

Papa Franjo (Jorge Mario Bergoglio) se na spomendan sv. Jurja, kada slavi imendan, u petak 23. travnja, u Dvorani sv. Pavla VI. susreo s rimskim siromasima i beskućnicima kojima je u povodu imendana osigurao drugu dozu cjepiva protiv koronavirusne bolesti, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice a prenio Vatican News.

Vatikan započeo s cijepljenjem rimskih beskućnika protiv COVID-19

U srijedu 2. siječnja Vatikan je započeo nuditi besplatno cijepljenje protiv COVID-19 beskućnicima u Rimu. Cijepljenje se obavlja u atriju Pavla IV, golemom auditoriju gdje se odvijaju tjedne papinske audijencije, no koji je uglavnom bio nekorišten zbog pandemije koronavirusa, javlja Hina pozivajući se na vijest agencije Reuters.

1 2 3