Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: betlehem

Kardinal Zuppi posjetio bolnicu za djecu u Betlehemu

Kardinal Matteo Maria Zuppi, nadbiskup Bologne i predsjednik Talijanske biskupske konferencije u subotu 15. lipnja posjetio je u Betlehemu "Charitas Baby Hospital" (Cbh), jedinu bolnicu za djecu na Zapadnoj obali. Pohod bolnici ostvaren je u sklopu biskupijskog hodočašća "mira i solidarnosti" koje je u tijeku između Jeruzalema i Betlehema, a predvodi ga sâm Kardinal sa još 160 sudionika iz različitih talijanskih gradova, izvještava Vatican News.

Kustos Svete Zemlje za HKR: Bog želi preobraziti ono što bi bila tužna povijest ratova i ugnjetavanja u povijest spasenja

Kustos Kustodije Svete Zemlje fra Francesco Patton boravio je u Hrvatskoj početkom prosinca te je u razgovoru za Hrvatski katolički radio govorio o razlozima dolaska u Hrvatsku, važnim Hrvatima franjevcima za Svetu Zemlju, o Hrvatskoj kapeli na Pastirskim poljima u Betlehemu, o ratu u Svetoj Zemlji, ulozi kršćana i njihovoj budućnosti, te o Božiću koji će ove godine izgledati potpuno drugačije u praznom Betlehemu.

Radovi na kapeli hrvatskih svetaca i blaženika u Betlehemu privode se kraju

U emisiji „Aktualno“ Hrvatskoga katoličkog radija u petak 30. lipnja 2023. gostovao je koordinator projekta izgradnje kapele hrvatskih svetaca i blaženika na Pastirskim poljanama (Beit Sahur) uz Betlehem fra Tomislav Glavnik, OFM Conv., koji je izvijestio o napretku radova i najavio hodočašće u Svetu Zemlju povodom blagoslova kapele.

1 2 3