Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bezgresno-zacece-bdm

U vinkovačkom samostanu svečano otvoren franjevački jubilej

Svečanim euharistijskim slavljem na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca u samostanskoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Vinkovcima, koje je predvodio gvardijan fra Josip Blažević, počelo je obilježavanje franjevačkog jubileja – 800 godina otkako je sv. Franjo Asiški u talijanskom gradiću Grecciu uprizorio prve žive jaslice 1223. godine. Ujedno je proslavljen 85. godišnjica dolaska franjevaca konventualaca u Samostan sv. Antuna Padovanskog u Vinkovcima.

U crkvi u Drežnik-Gradu blagoslovljeni ispovjedaonica i pokrajnji oltari

Na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca u Župi svetog Antuna Padovanskog u Drežnik-Gradu, župnik Dino Rupčić je tijekom večernje mise blagoslovio novu ispovjedaonicu i nove oltare sv. Josipa i sv. Mihaela arkanđela, izvijestio je Tiskovni ured Gospićko-senjske biskupije.

Žitelji Dračevice na Braču proslavili župnu svetkovinu

Svetkovina Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije svečano je proslavljena u petak 8. prosinca u istoimenoj župi u Dračevici na otoku Braču. Svečanu misu u predvečerje slavio je svećenik Hvarske biskupije Marko Plančić.

Papa molio za mir na svetkovinu Bezgrešnog začeća

Papa Franjo je na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca posjetio rimsku baziliku Svete Marije Velike kako bi odao počast ikoni „Maria Salus Populi Romani“, a zatim je otišao na Španjolski trg na tradicionalan čin čašćenja Blažene Djevice Marije, gdje je molio za mir u svijetu, osobito u Ukrajini i Svetoj Zemlji, izvještava Vatican News.

1 2 3 10