Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-antun-skvorcevic

Međureligijska molitva u Jasenovcu

Na Dan obnove čišćenja pamćenja i spomena mučenika u Požeškoj biskupiji, u petak 31. ožujka u Spomen području Jasenovac kod spomenika „Cvijet“ održana je međureligijska molitva u organizaciji Požeške biskupije.

Sprovod požeškog svećenika Josipa Devčića

U Stražemanu su u srijedu 29. ožujka ispraćeni na vječni počinak posmrtni ostaci nedavno preminulog apostolskog protonotara Josipa Devčića, umirovljenog kanonika požeškog Stolnog kaptola sv. Petra i umirovljenog stražemanskog župnika.

Biskup Škvorčević pohodio prognaničko naselje Kovačevac

U pripravi za Uskrs požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji Maria Sanića, župnika Župe Bezgrješnog Začeća BDM u Novoj Gradiški i tajnika Mateja Silukovića pohodio je u ponedjeljak 27. ožujka prognaničko naselje Kovačevac i susreo se sa skupinom njegovih žitelja, među kojima osim katolika ima nekoliko pripadnika drugih vjeroispovijesti.

Četvrta korizmena tribina u Požegi

Na četvrtoj Korizmenoj tribini četvrtkom, 23. ožujka u Dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi gostovao je Miro Gavran, hrvatski dramatičar, romanopisac, pripovjedač i pisac za mlade te predsjednik Matice hrvatske.

Križni put mladih Požeške biskupije

U organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih održan je u subotu 18. ožujka dvadeset i četvrti Križni put mladih Požeške biskupije, pod geslom bl. Jule Ivanišević: „Idem služiti Isusu“.

Dvadeset i prva obljetnica smrti kardinala Franje Kuharića u Požegi

Na godišnjicu smrti sluge Božjega kardinala Franje Kuharića, u subotu 11. ožujka, požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u požeškoj katedrali misu zadušnicu u zajedništvu sa svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova i župa Požege, izvijestila je Požeška biskupija.

1 2 3 57