Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-antun-skvorcevic

Biskup Škvorčević čestitao Hanuku

Požeški biskup Antun Škvorčević, predsjednik Odbora HBK za odnos sa Židovima i muslimanima, uputio je uime Hrvatske biskupske konferencije čestitku prigodom blagdana Hanuke Kotelu Da-Donu, glavnom rabinu Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj i Lucianu Moši Preleviću, glavnom rabinu Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj.

Biskup Škvorčević krstio peto dijete u obitelji Ribić u Bušetini

Na Prvu nedjelju došašća, 3. prosinca požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je Župu sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici te u filijalnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Bušetini predvodio euharistijsko slavlje tijekom kojeg je krstio djevojčicu Laru, peto dijete roditelja Josipa i Ivane Ribić.

Sjednica požeškoga Stolnog kaptola sv. Petra

U Dvorani Sv. Lovre Biskupskog doma u Požegi u petak 1. prosinca održana je sjednica požeškoga Stolnog kaptola sv. Petra pod predsjedanjem prepošta Ivica Žuljević, a na njoj je uz kanonike sudjelovao i biskup Antun Škvorčević.

Biskup Škvorčević primio hrvatske branitelje

Požeški biskup Antun Škvorčević primio je 29. studenog sedamdesetak predstavnika HVIDR-e te drugih braniteljskih udruga i specijalne policije proisteklih iz Domovinskog rata s područja Požeške biskupije u Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi.

Susret biskupâ Đakovačko-osječke crkvene pokrajine s nadbiskupom Nemetom

Pod predsjedanjem Đakovačko-osječkog nadbiskupa i metropolita mons. Đure Hranića, održana je na spomendan sv. Cecilije, 22. studenog u Srijemskoj Mitrovici sjednica biskupâ Đakovačko-osječke crkvene pokrajine s beogradskim nadbiskupom i metropolitom Ladislavom Nemetom, objavio je Tiskovni ured Srijemske biskupije.

Biskup Škvorčević posjetio požeški Kolegij

Biskup Antun Škvorčević pohodio je 16. studenog 2023. Kolegij u Požegi te je u kućnoj kapeli predvodio misno slavlje u zajedništvu s poglavarima Tomislavom Dokozom i Matejom Filipovićem, duhovnikom Marijanom Pavelićem te kolegijašima, aspirantima za svećeništvo.

1 2 3 69