Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-antun-skvorcevic

Svetkovina Krista Kralja svega stvorenoga proslavljena u Požegi

Požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje na svetkovinu Isusa Krista Kralja svega stvorenog, 20. studenog u zajedništvu sa svećenicima djelatnima u središnjim biskupijskim ustanovama i požeškoj Župi sv. Terezije te brojnim vjernicima, napose mladima, u požeškoj Katedrali.

Obljetnica posvete crkve sv. Lovre u Požegi

Na svetkovinu Obljetnice posvete crkve sv. Lovre u Požegi, 15. studenog večernje euharistijsko slavlje u spomenutoj crkvi predvodio je biskup Antun Škvorčević u zajedništvu s kanonicima požeškoga Stolnog kaptola, svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova i iz župa grada Požege.

Dopis biskupa Škvorčevića za Svjetski dan siromaha

Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je dopis svećenicima za Svjetski dan siromaha 13. studenoga, istaknuvši da će se vjernici te nedjelje udružiti u plemenitim osjećajima, molitvi i dobrim djelima prema siromasima.

Čestitka biskupa Škvorčevića imenovanom beogradskom nadbiskupu

Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je čestitku imenovanom beogradskom nadbiskupu mons. Ladislavu Nemetu, uz želju da promicanjem ekumenskog duha otvori nove mogućnosti razumijevanja i suradnje između Katoličke Crkve i Srpske Pravoslavne Crkve, pomažući na taj način i ekumenska nastojanja hrvatskih biskupa.

Proslavljen blagdan sv. Huberta u požeškoj katedrali

U požeškoj katedrali 3. studenoga 2022. požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje za članove Saveza lovačkih društava Požeško-slavonske županije o blagdanu njihova nebeskog zaštitnika sv. Huberta.

Biskup Škvorčević primio provincijalku Družbe kćeri Božje ljubavi

Biskup Antun Škvorčević primio je u Biskupskom domu u Požegi, u petak 4. studenog 2022. provincijsku poglavaricu Družbe Kćeri Božje ljubavi iz Zagreba s. Gordanu Igrec,, u čijoj pratnji je bila vicepostulatorica kauze bl. Jule Ivanišević i susestara s. Ozana Krajačić.

1 2 3 51