Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-antun-skvorcevic

Središnje ekumensko molitveno slavlje Požeške biskupije u Pakracu

U okviru Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana, koja traje od 18. do 25. siječnja na temu „Ostanite u mojoj ljubavi i donosit ćete mnogo roda“, središnje ekumensko molitveno slavlje Požeške biskupije održano je 23. siječnja u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Pakracu.

Vjernici Požeške biskupije prikupili više od 600 tisuća kuna za stradale u potresu

Na dan razornog potresa u Petrinji, Glini, Sisku i okolici, 28. prosinca 2020., biskup Antun Škvorčević telefonskim putem izrazio je biskupu Vladi Košiću, svećenicima i svima nastradalima svoju osobnu blizinu i suosjećanje a Požeška biskupija dostavila je prvu novčanu pomoć Caritasu Sisačke biskupije za nastradale kao i najosnovnije potrepštine za život.

Dan molitve i darivanja u Požeškoj biskupiji za stradale u potresu

Na Drugu nedjelju po Božiću, 3. siječnja, prema odredbi biskupa Antuna Škvorčevića u župama Požeške biskupije bio je dan molitve i prikupljanja novčanih sredstava za stradale u razornom potresu u sisačkom kraju. Na početku svetih slavlja u svim župama pročitan je poziv požeškog biskupa vjernicima da se pridruže navedenom plemenitom suosjećajnom djelu u prilog onih koji trpe veliku nevolju.

Svetkovina Svete Marije Bogorodice u Požegi

Na svetkovinu Svete Marije Bogorodice – Novu Godinu, 1. siječnja, euharistijsko slavlje u požeškoj katedrali predvodio je biskup Antun Škvorčević u zajedništvu sa svećenicima djelatnima u središnjim biskupijskim ustanovama i Župi sv. Terezije Avilske.

Caritas Požeške biskupije prikuplja pomoć za stradale u potresu

Nakon snažnog potresa u Petrinji, Glini, Sisku i okolici 29. prosinca, požeški biskup Antun Škvorčević istoga dana uputio je poziv svećenicima i vjernicima Požeške biskupije da se organizirano uključe u molitvu i prikupljanje pomoći za sve one koji su pogođeni tom prirodnom nesrećom. Sutradan, 30. prosinca u jutarnjim satima u sjedištu biskupijskog Caritasa u Požegi započela je akcija prikupljanja prehrambenih namirnica, odjeće, higijenskih potrepština te novčanih priloga koje su građani spontano počeli donositi.

1 2 3 28