Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-antun-skvorcevic

Svetkovina Navještenja Gospodinova u Požegi

Na svetkovinu Navještenja Gospodnjeg, 25. ožujka požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u kapeli Sv. Josipa Biskupskog doma u Požegi, koju je uživo prenosila platforma na web-stranici Požeške biskupije.

Stanje u pojedinim zagrebačkim kršćanskim i religijskim zajednicama nakon potresa

U svojstvu predsjednika Vijeća za ekumenizam i dijalog Hrvatske biskupske konferencije, požeški biskup Antun Škvorčević nakon potresa u Zagrebu razgovarao je s visokim predstavnicima kršćanskih i religijskih zajednica te im izrazio bratsku solidarnost i molitvenu blizinu u trenutku stradanja njihovih zdanja i vjernika te se upoznao s njihovim trenutačnim stanjem.

Naputak biskupa Škvorčevića o provedbi dokumenta Apostolske pokorničarne u Požeškoj biskupiji

Svim župnim uredima Požeške biskupije dostavljeni su dokumenti: Dekret Apostolske pokorničarne o podjeljivanju posebnog oprosta vjernicima u sadašnjem stanju pandemije te Bilješka Apostolske pokorničarne o sakramentu pomirenja u sadašnjem stanju pandemije koje je Apostolska pokorničarna izdala 19. ožujka. U skladu s tim dokumentima, požeški biskup Antun Škvorčević dao je naputak svećenicima Požeške biskupije kako će se oni provoditi.

Požeški biskup primio ministricu kulture Republike Hrvatske

U Biskupskom domu u Požegi biskup Antun Škvorčević primio je 6. ožujka ministricu kulture Republike Hrvatske Ninu Obuljen Koržinek, u čijoj je pratnji bila Ana Perišić Mijić, tajnica kabineta te Ivana Prgin iz Uprave za arhive, knjižnice i muzeje, javili su iz Požeške biskupije.

1 2 3 18