Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-antun-skvorcevic

Otvorena Godina Božje riječi u Požeškoj biskupiji

Na treću nedjelju kroz godinu, 26. siječnja, koju je Apostolskim pismom «Aperuit illis» papa Franjo proglasio Nedjeljom Božje riječi, u Požeškoj biskupiji otvorena je Godina Božje riječi, koja će trajati do svetkovine Krista Kralja svega stvorenog. Središnje biskupijsko slavlje otvorenja u požeškoj katedrali predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević. U ulaznoj procesiji u kojoj su sudjelovali svećenici iz središnjih biskupijskih ustanova, te župnici i lektori iz četiriju župa grada Požege, svečano je u katedralu uneseno Sveto pismo u pratnji svijeća i cvijeća koje su nosile djevojke odjevene u narodne nošnje.

Blagdan Krštenja Gospodinova u Požegi

Na blagdan Krštenja Gospodinova, 12. siječnja biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u starodrevnoj požeškoj crkvi Sv. Lovre u zajedništvu s djelatnicima Biskupskog ordinarijata: sudskim vikarom i rektorom crkve sv. Lovre Želimirom Žuljevićem, moderatorom Ordinarijata Ivicom Žuljevićem kancelarom Ivanom Popićem, predstojnikom Katehetskog ureda Robertom Kupčakom i prefektom u Kolegiju Požeške biskupije Krunoslavom Siroglavićem.

Požega: Susret djelatnika katoličkih škola posvećen identitetu učitelja

Prije početka nastave drugoga polugodišta 11. siječnja u organizaciji Ureda za katoličke škole u Požegi održan je susret djelatnika katoličkih škola Požeške biskupije predvođenih ravnateljima iz Katoličke gimnazije i Katoličke osnovne škole u Požegi, Katoličke klasične gimnazije i Katoličke osnovne škole u Virovitici te iz Katoličke osnovne škole u Novskoj.

Svetkovina Bogojavljenja proslavljena u požeškoj katedrali

Na svetkovinu Bogojavljenja 6. siječnja požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u požeškoj katedrali euharistijsko slavlje u zajedništvu sa svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova i iz župe sv. Terezije Avilske.

Božićno pismo obiteljima biskupa Škvorčevića

Kao i prijašnjih godina, požeški biskup Antun Škvorčević uputio je Pismo obiteljima za Božić, koje je tiskano u listiću „Mir kući ovoj“ prigodom blagoslova domova i obitelji u Požeškoj biskupiji što ga svećenici dijele vjernicima. Biskup je izrazio blizinu obiteljima u njihovim radostima i nadama, ali i u različitim kušnjama koje ih pogađaju.

Đakonsko ređenje u požeškoj katedrali

Na drugi dan Božića, blagdan sv. Stjepana, 26. prosinca biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u požeškoj katedrali tijekom kojeg je Marka Milakovića iz Župe sv. Barbare u Jakšiću zaredio za đakona.

1 2 3 16