Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-egidije-zivkovic

Sisak: Uručeni ugovori o gradnji pet kuća

Uručenje ugovora o gradnji pet montažnih kuća višečlanim obiteljima stradalima u potresu s područja Petrinje i Siska, održano je u utorak, 14. prosinca u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku.

Biskup Živković u Željeznom zaredio za svećenika don Ivana Vukčića te za đakone Marinka Kelavu i Zorana Nadrčića

Na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja u katedrali Sv. Martina u austrijskom gradu Eisenstadt (Željezno) mjesni biskup mons. Egidije Živković (Ägidius Zsifkovics), gradišćanski Hrvat, zaredio je za svećenika đakona don Ivana S. Vukčevića. Također je za trajnog đakona zaredio kandidata Marinka Kelavu, a za đakona na putu prems svećeništvu bogoslova Zorana Nadrčića.

Pismo potpore biskupa Egidija Živkovića premijeru Plenkoviću

Željezanski biskup Egidije Živković uputio je pismo potpore predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, izrazivši blizinu svim građanima Hrvatske, a posebno Zagreba u teškim danima nakon potresa i u vrijeme epidemije koronavirusa.

Željezanski biskup Živković najavio nastavak akcije prikupljanja sredstava za dječje vrtiće u Vukovaru

Humanitarna akcija „Pax et bonum“ s ciljem prikupljanja sredstava za obnovu objekta i nabavu opreme Dječjim vrtićima Vukovar I i II uspješno je privedena kraju te je upriličeno uručivanje novčanog dara u iznosu 195 000 kuna. Organizator humanitarne akcije je Međunarodna udruga Gradišćanskih Hrvata “Gradišćansko društvo Hrvat S.A.M.” u suradnji s istoimenom udrugom iz Eisenstadta i Željezanskom biskupijom te uz pokroviteljstvo Grada Zagreba i Vlade Republike Hrvatske.