Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-ivan-sasko

Predstavljena fotomonografija "Crkve Karlovačke županije"

U Zorin domu u Karlovcu u četvrtak 22. travnja svečano je predstavljena fotomonografija „Crkve Karlovačke županije“ autora fotografa Ivice Lajtnera. Riječ je o trećoj po redu fotomonografiji kojoj je nakladnik Karlovačka županija, a prethodne dvije posvećene su mostovima te dvorcima i kurijama s prostora ove županije.

Homilija biskupa Šaška na Nedjelju Božjega Milosrđa

Donosimo u cijelosti uvod i homiliju zagrebačkog pomoćnog biskupa Ivana Šaška u euharistijsko slavlje Druge vazmene ili Nedjelje Božjega milosrđa 11. travnja 2021. u 15 sati u Župi Blažene Djevice Marije Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea Zagreb-Trnovčica.

Misa večere Gospodnje u Zagrebu

Homilija zagrebačkog pomoćnog biskupa Ivana Šaška na Misi večere Gospodnje u crkvi Sv. Ivana XXIII., pape, u Zagrebu (Dubrava), Veliki četvrtak, 1. travnja 2021.

Blagoslov zavjetne aureole za kip Majke Božje Lurdske

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško je na svetkovinu Blagovijesti 25. ožujka predvodio euharistijsko slavlje u župi Majke Božje Lurdske u Zagrebu i blagoslovio zavjetnu aureolu za kip Majke Božje Lurdske.

Zavjetna procesija od zagrebačke katedrale

Na prvu obljetnicu razornog potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu te pandemije koja je obilježila društveni i crkveni život zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško nakon molitve ispred zagrebačke katedrale poveo je u subotu 20. ožujka korizmenu procesiju do crkve Sv. Roka.

Biskup Šaško krstio Rebeku, osmo dijete u obitelji Gečević

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodio je euharistijsko slavlje na četvrtu korizmenu nedjelju, 14. ožujka u zagrebačkoj Župi sv. Ivana XXIII., pape, u Dubravi, za vrijeme kojeg je krstio Rebeku, osmo dijete Sima i Manuele Gečević.

Kardinal Bozanić predvodio misu prigodom 19. obljetnice smrti sluge Božjega kardinala Franje Kuharića

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je euharistijsko slavlje prigodom 19. obljetnice smrti sluge Božjega kardinala Franje Kuharića. Misu je kardinal Bozanić slavio u zajedništvu s pomoćnim biskupima Mijom Gorskim i mons. Ivanom Šaškom, biskupskim vikarom za pastoral preč. Markom Kovačem, rektorom Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željkom Tanjićem i drugim svećenicima u župnoj crkvi sv. Blaža biskupa u Zagrebu.

1 2 3 9