Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-ivan-sasko

Kardinal Bozanić predvodio bogoslužje Vazmenoga bdjenja

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić je na Veliku subotu 11. travnja predvodio Vazmeno bdjenje u Župi Tijela Kristova, Novi Zagreb – Sopot u zajedništvu sa zagrebačkim pomoćnim biskupima Ivanom Šaškom i Mijom Gorskim te župnikom Župe preč. Ivicom Reparincem, pročelnikom Tiskovnoga ureda preč. Bornom Puškarićem i nadbiskupskim tajnikom vlč. Ivanom Lukićem, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal Bozanić predvodio obrede Velikoga petka

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u petak 10. travnja u župi Tijela Kristova, Novi Zagreb – Sopot obrede Velikoga petka u zajedništvu sa zagrebačkim pomoćnim biskupima Ivanom Šaškom i Mijom Gorskim te župnikom župe preč. Ivicom Reparincom, pročelnikom Tiskovnog ureda vlč. Bornom Puškarićem i nadbiskupskim tajnikom vlč. Ivanom Lukićem, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Biskup Ivan Šaško o euharistiji u vrijeme pandemije koronavirusa

U jeku pandemije COVID-19 ima puno primjerenih i neprimjerenih stavova pojedinaca i skupina. Među njima me, zbog opasnosti koju u sebi kriju, privuklo i nekoliko onih koji se tiču Crkve, a izravno se odnose na pitanja o liturgiji i poglavito euharistiji, stoji u tekstu mons. Ivana Šaška, pomoćnog biskupa zagrebačkog i član BK HBK za liturgiju, a koji nam je u subotu 14. ožujka dostavio TU Zagrebačke nadbiskupije.

Biskupi Bogović i Šaško na tradicionalnom susretu župana Jelića i predstavnika Katoličke crkve s prostora Karlovačke županije

Tradicionalni božićno-novogodišnji susret karlovačkog župana Damira Jelića i njegovih suradnika s predstavnicima Katoličke crkve s prostora Karlovačke županije koja pokriva tri (nad)biskupije, Zagrebačku, Gospićko-senjsku, i Sisačku održano je 17. prosinca, a primanju su nazočili pomoćni biskup zagrebački Ivan Šaško, gospićko-senjski biskup u miru Mile Bogović te većina dekana s prostora županije.

Postavljanje u službu lektorata i akolitata u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu

Na ovogodišnji spomendan svetog Ambrozija, biskupa i crkvenog naučitelja 7. prosinca u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu dvadeset i dvojica bogoslova primili službu akolita te druga dvanaestorica službu lektora. Misu, tijekom koje su bogoslovi postavljeni u službe akolitata i lektorata, u kapelici Presvetog Srca Isusova predvodio je mons. dr. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački u zajedništvu s bogoslovskim poglavarima i župnicima bogoslova kandidata za službe.

1 2 3 5