Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-ivan-sasko

HKR prenosi misu o svetkovini sv. Barbare iz KBC-a Zagreb

Proslavu svetkovine sv. Barbare, zaštitnice bolničke župe na zagrebačkom Rebru, koja će u KBC-u Zagreb biti proslavljena u petak 3. i subotu 4. prosinca, u emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija najavio je bolnički župnik Zdenko Perija.

Biskup Šaško predvodio proslavu 380. obljetnice dolaska franjevaca u Krapinu

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško je na svetkovinu sv. Katarine Aleksandrijske, u četvrtak 25. studenoga 2021., predslavio euharistiju u franjevačkom samostanu u Krapini, povodom proslave 380. obljetnice djelovanja fratara u tom gradu i 340. obljetnice postavljanja glavnoga oltara u samostanskoj crkvi.

Održana sjednica biskupâ Zagrebačke crkvene pokrajine

Pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita zagrebačkoga kardinala Josipa Bozanića u Biskupskom ordinarijatu u Bjelovaru, u četvrtak 25. studenoga održana je pedeseta sjednica biskupâ Zagrebačke crkvene pokrajine.

Kardinal Bozanić predvodio misno slavlje prigodom otvaranja Sinode

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u nedjelju 17. listopada u župnoj crkvi Uzvišenja Svetoga Križa u Dugom Selu euharistijsko slavlje prigodom otvaranja Sinode u sveopćoj Crkvi. Sinodu je u nedjelju 10. listopada otvorio papa Franjo misnim slavljem u Bazilici sv. Petra u Rimu, dok je na (nad)biskupijskoj razini njeno otvaranje određeno za 17. listopada.

Biskup Šaško predvodio sprovodne obrede za preminulog vlč. Miriana Šuvaka

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, u zajedništvu s okupljenim svećenicima, rodbinom, župljanima župe Svete Obitelji, prijateljima i poznanicima, predvodio je u ponedjeljak, 11. listopada na zagrebačkom Mirogoju sprovodne obrede za vlč. Miriana Šuvaka, umirovljenog svećenika Zagrebačke nadbiskupije, koji je preminuo u utorak 5. listopada 2021. godine u 79. godini života i 41. godini svećeništva, izvijestio je Tiskovni ure Zagrebačke nadbiskupije.

Hodočašće HKDMST-a Osijek u Mariju Bistricu

Članice Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara ogranak Osijek sudjelovale su 2. listopada 2021. na hodočašću u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariju Bistricu. Na hodočašću ih je duhovno pratio bolnički kapelan o. Ignacije Belak, zbog odsutnosti preč. Ivana Jurića duhovnika Društva, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

1 2 3 12