Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-ivan-sasko

Mons. Šaško predvodio misno slavlje zaziva Duha Svetoga

Nova školska i vjeronaučna godina u dvorištu Gimnazije na zagrebačkoj Šalati započela je u ponedjeljak 5. rujna euharistijskim slavljem i zazivom Duha Svetoga za učenike, profesore i djelatnike Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti u Zagrebu.

31. velikogoričko zahvalno pješačko hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj

Svečanim euharistijskim slavljem u crkvi na otvorenom u Mariji Bistrici, koje je slavio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, u subotu 3. rujna zaključeno je 31. velikogoričko zahvalno pješačko hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj. Ove godine 42 kilometra zahvalno je pješačilo 2400 hodočasnika.

Posljednji ispraćaj i misa zadušnica za Tomislava Košćaka, djelatnika HILP-a

Obitelj, prijatelji, rodbina i kolege oprostili su se u ponedjeljak, 22. kolovoza, na Krematoriju u Zagrebu od Tomislava Košćaka, djelatnika Hrvatskoga instituta za liturgijski pastoral pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji. Ispraćaj je predvodio dr. sc. Ante Crnčević, pročelnik Katedre liturgike Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a poslije je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodio misu zadušnicu u kapeli u zgradi HBK.

Biskup Šaško blagoslovio obnovljene orgulje u Svetoj Klari

Svečanim euharistijskim slavljem s obredom blagoslova obnovljenih orgulja, koje je u četvrtak 11. kolovoza u prepunoj župnoj crkvi Sv. Klare u Novom Zagrebu predvodio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, proslavljena je župna svetkovina sv. Klare Djevice.

1 2 3 17