Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-ivan-sasko

Homilija biskupa Šaška u Župi bl. Augustina Kažotića

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodio je euharistijsko slavlje u prigodi svetkovine blaženoga Augustina Kažotića u utorak 3. kolovoza 2021. u Župi bl. Augustina Kažotića u Zagrebu (Peščenica) prigodom otvaranja trogodišnje priprave za proslavu 700. obljetnice smrti blaženika, a homiliju mons. Šaška prenosimo u cijelosti.

Uvod i homilija biskupa Ivana Šaška

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodio je 26. srpnja euharistijsko slavlje svetkovine sv. Joakima i Ane u obnovljenoj kapeli sv. Ane u Odranskome Obrežu, Župa sv. Klare, djevice, u Zagrebu (Sveta Klara). Tekst njegova uvoda i propovijedi prenosimo u cijelosti.

Pogreb vlč. Josipa Radelje

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodio je u srijedu 21. srpnja sprovodno euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Sv. Marije Magdalene u Oštrcu te sprovodne obrede za pokojnog svećenika vlč. Josipa Radelju, koji je preminuo u nedjelju 18. srpnja, u 70. godini života i 43. godini svećeništva, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Biskup Šaško predvodio sprovodne obrede i misu zadušnicu za preminulog vlč. mr. Stjepana Petiku

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodio je u srijedu 7. srpnja na mjesnom groblju u Sigetecu sprovodne obrede, a potom i misu zadušnicu u župnoj crkvi Sv. Marka, ev. u Sigetecu za preminulog župnika Župe sv. Petra i Pavla u Bešićima i suca Međubiskupijskog suda prvoga stupnja u Zagrebu vlč. mr. Stjepana Petiku, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Homilija biskupa Ivana Šaška na misi za fra Božu Lujića

Uvod i homilija zagrebačkog pomoćnog biskupa Ivana Šaška na euharistijskome slavlju prigodom ispraćaja tijela preminuloga fra Bože Lujića (1946.-2021.), člana Franjevačke provincije Bosne Srebrene i samostanske zajednice sv. Ilije u Zagrebu. Crkva Blažene Djevice Marije Anđeoske, subota, 5. lipnja.

Biskup Šaško predvodio slavlje u Krašiću

Župa Presvetog Trojstva u Krašiću svečano je u nedjelju 30. svibnja proslavila svoj titular, slavlje sakramenta potvrde te se pomolila za domovinu Hrvatsku u povodu Dana državnosti.

1 2 3 10