Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-ivan-sasko

Započelo 289. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba i nadbiskupijsko hodočašće mladih Majci Božjoj Bistričkoj

Blagoslovom prve grupe hodočasnika pješaka u ranojutarnjih satima 12. rujna ispred zagrebačke katedrale, koji je predvodio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, započelo je 289. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba i nadbiskupijsko hodočašće mladih Majci Božjoj Bistričkoj. Prvi dan hodočašća završio je tradicionalnom Služba svjetla koju je predvodio kardinal Josip Bozanić.

Proslavljena 175. obljetnica dolaska Družbe sestara milosrdnica u Zagreb

Članice Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga diljem svijeta su u subotu, 5. rujna ove godine, proslavile svoj jubilej - 175. obljetnicu dolaska prvih sestara milosrdnica u Zagreb. Točno prije 175 godina, 5. rujna 1845., na molbu tadašnjeg zagrebačkog nadbiskupa Jurja Haulika iz austrijskog Tirola u Hrvatsku došlo je šest sestara milosrdnica, s vjerom i željom da pridonesu vjerskoj, kulturnoj i gospodarskoj obnovi hrvatskoga naroda.

Monografija o umjetničkom opusu Zvonimira Šepata

„Zvonimir Šepat. Putovanje kroz iskušenja i ljepotu k Svjetlosti“ naslov je monografije likovnog kritičara i urednika Stanka Špoljarića o umjetničkom opusu slikara, kipara, ilustratora i likovnog pedagoga Zvonimira Šepata.

Proslava zavjeta i jubileja sestara Kćeri Božje ljubavi

Po završetku šestodnevnih duhovnih vježbi, 3. kolovoza, koje je u Duhovnom centru sestara Kćeri Božje ljubavi u Granešini vodio don Stjepan Bolkovac, SDB održano je misno slavlje pod kojim su tri sestre novakinje: s. M Josipa Soldo, s. Katarina Pendeš i s. Marijana Novosel položile prve svete zavjete čistoće, siromaštva i poslušnosti u ruke provincijalne glavarice, s. Gordane Igrec.

Biskup Šaško krstio peto dijete u obitelji Markota

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodio je u nedjelju, 28. lipnja u župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, euharistijsko slavlje i krstio Magdalenu, peto dijete u obitelji Josipa i Elizabete Markota. U koncelebraciji je bio prof. dr. Ante Crnčević, OFM, profesor liturgike na KBF-u u Zagrebu, a đakonirao je Miljenko Bošnjak, trajni đakon. Slavlje je uveličao župni zbor odraslih „Anima una“.

Misa zadušnica za jaskanskog župnika i dekana Stjepana Rožankovića

Veliki broj svećenika i vjernika okupio se u četvrtak, 25. lipnja na misi zadušnici za jaskanskog župnika i dekana preč. Stjepana Rožankovića, koji je umro prije tri mjeseca, a zbog pandemije koronavirusa njegovi ga vjernici nisu mogli ispratiti na posljednji počinak. Misu zadušnicu u dvorištu župne crkve Svetog Nikola biskupa u Jastrebarskom predvodio je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško.

1 2 3 6