Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-josip-mrzljak

Jama Jazovka: Misa i spomen-pohod za žrtve jugoslavenskog komunističkog režima

Kod jame Jazovke u Sošicama u ponedjeljak 22. lipnja u organizaciji udruge Hrvatski obredni zdrug održan je 30. spomen-pohod s misom za sve tamošnje žrtve koje je likvidirao jugoslavenski komunizam. Pročitan je proglas pohoda, a misu je služio varaždinski biskup u miru Josip Mrzljak, prenosi Hina u ponedjeljak 22. lipnja.

Uskrsne poruke s misnog slavlja varaždinskog biskupa Bože Radoša

Svečano euharistijsko slavlje na Nedjelju Uskrsnuća Isusova, 12. travnja, predslavio je u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo varaždinski biskup Bože Radoš. Sveta misa slavljena je bez nazočnih vjernika u katedrali, ali u izravnom televizijskom prijenosu na Varaždinskoj televiziji i drugim digitalnim platformama.

Biskup Mrzljak na komemoraciji u spomen smrti maestra Vladimira Kranjčevića

Varaždinska kulturna javnost je u četvrtak 13. veljače, na komemoraciji održanoj u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK, iskazala zahvalnost preminulom maestru Vladimiru Kranjčeviću za sve što je učinio za brojne generacije mladih glazbenika, varaždinsku i hrvatsku kulturu. Na komemoraciji je sudjelovao i umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak, koji je u prigodnom govoru istaknuo da je maestro Kranjčević, kao umjetnički ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri, njegovao kroz više desetljeća najčešće sakralnu – duhovnu glazbu.

1 2 3 11