Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-josip-mrzljak

Misa zahvalnica kod kapele Hrvatskih mučenika na Lipi

Misno slavlje prigodom 20. obljetnice posvete kapele Hrvatskih mučenika na Lipi, planinarskom odredištu iznad Planine Gornje, predvodio je u nedjelju 18. listopada umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak, koji je na spomen sv. Katarine 25. studenoga 2000. godine tu kapelu blagoslovio.

Varaždinska biskupija proslavila 23. obljetnicu uspostave

Umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak predslavio je u varaždinskoj katedrali u ponedjeljak 28. rujna svečanu euharistiju u povodu 23. obljetnice uspostave Varaždinske biskupije, objavljeno je na biskupijskoj mrežnoj stranici.

Komemoracija za žrtve prvih masovnih likvidacija iz 1943. na području sjeverne Hrvatske

Komemoracija za žrtve prvih masovnih likvidacija na području sjeverne Hrvatske u kojima je nakon zauzimanja Varaždinskih Toplica od strane partizanskih postrojbi, na blagdan svetog Mihovila, 29. rujna 1943. godine, bez suđenja mučeno i poubijano stotinjak ratnih zarobljenika, održana je u nedjelju 27. rujna u Kalničkoj Kapeli, Svibovcu i Varaždinskim Toplicama.

U Varaždinu proslavljena svetkovina sv. Marka Križevčanina, zaštitnika Varaždinske biskupije

Svetkovina zaštitnika Varaždinske biskupije sv. Marka Križevčanina svečano je proslavljena večernjom misom u ponedjeljak 7. rujna u varaždinskoj katedrali koju je predslavio varaždinski biskup Bože Radoš u zajedništvu s biskupom u miru Josipom Mrzljakom, kanonicima Stolnog kaptola, svećenicima iz centralnih biskupijskih ustanova i nekolicinom svećenika na službi u Varaždinu. 

Program hodočašća proslave Dana ludbreške "Svete nedjelje"

Euharistijsko svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu objavilo je ovogodišnji Program hodočašća povodom proslave ludbreške „Svete nedjelje“ koja se slavi uvijek prve nedjelje u rujnu, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije. 

Jama Jazovka: Misa i spomen-pohod za žrtve jugoslavenskog komunističkog režima

Kod jame Jazovke u Sošicama u ponedjeljak 22. lipnja u organizaciji udruge Hrvatski obredni zdrug održan je 30. spomen-pohod s misom za sve tamošnje žrtve koje je likvidirao jugoslavenski komunizam. Pročitan je proglas pohoda, a misu je služio varaždinski biskup u miru Josip Mrzljak, prenosi Hina u ponedjeljak 22. lipnja.

1 2 3 11